8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Şoförler yol kesti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen havuz sistemine girmediği gerekçesiyle araçları bağlanan özel halk otobüsü çalışanları belediyeye ait toplu taşıma araçlarının önünü kesti. Çıkan sopalı kavgaya zabıta da karışınca kavgayı polis güçlükle önledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda özel halk otobüslerinin dönüşümlü güzergah sistemiyle çalışmalarına, araçların yenilenmesi ve elektronik kart cihazı takılmasına karar verilirken buna bağlı olarak oluşturulan havuz sistemine geçmek istemeyen özel halk otobüsü sahiplerinin araçları belediye tarafından bağlanmıştı. Bu durumu protesto eden özel halk otobüsü çalışanları belediyeye ait toplu taşıma araçlarının önünü kesti.

Mega Center kavşağında kısa süreli çıkan tartışmanın ardından her iki taraf arasında sözlü tartışma başladı. Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine zabıta ekiplerinin de gelmesi ile birlikte tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan sopalı kavgayı polis ekipleri güçlükle ayırdı. Çıkan kavgada bir kişi gözaltına alınırken, polis ekipleri çevre güvenliğini sağladıktan sonra her iki tarafı da olay yerinden uzaklaştırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 14:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?