7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Soğuk buharla serinleme

Diyarbakır'da yaz mevsimin gelmesi ve sıcaklıkların artması nedeniyle bir çay bahçesi müşterilerini soğuk buharla serinletmeye çalışıyor.

Çay bahçesine gelen vatandaşlar, buharla serinleme yönteminden oldukça memnun olduklarını söylediler.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte vatandaşlar sıcaktan korunmak için farklı yöntemlere başvuruyor. Diyarbakır şehir merkezinde bulanan Esma Ocak Çay Bahçesi, elektrikle çalışan soğuk buhar üreterek müşterilerini serinletmeye çalışıyor. Bu ilginç serinleme yönteminin duyan Diyarbakırlılar çay bahçesine akın etmeye başladı. Çay bahçesine gelen müşteriler özellikle buharın ortasında oturmayı tercih ediyorlar. Bulunduğu ortamda sıcaklığı yaklaşık 15 derece düşüren bu yöntem nedeniyle çay bahçesinin müşterileri gün geçtikçe artıyor.

Buraya gelen Diyarbakırlılar, buharlı serinleme yönteminden oldukça memnun olduklarını ifade ederek, "Gerçekten çok güzel bir sistem. Biz de buraya serinlemeye geliyoruz. Gün geçtikçe Diyarbakır'da sıcaklıklar artıyor. Biz de sıcaktan kaçmak için buraya sığınıyoruz" dedi.

Çay bahçesinin işletmecisi Ahmet İhsan Çelebi ise, yaz aylarında Diyarbakır'da sıcaklıkların artığını belirterek, "Biz de müşterilerimizi memnun etmek için böyle bir sistem geliştirdik. Su ve elektrikle çalışıyor. Bu sistemi monte ettiğimiz günden itibaren müşterilerimiz de arttı. Buraya gelen müşterilerimiz oldukça memnun" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?