5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Soğuklar eğitimi olumsuz etkiliyor

Son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde aşırı soğuklar ve sis, eğitimi olumsuz yönde etkiliyor. 

Son 77 yılın en soğuk kış koşullarının yaşandığı bölgede günlük yaşamın yanı sıra, eğitim de olumsuz yönde etkileniyor. Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Diyarbakır'da gece eksi 24, Erzurum'da ise eksi 30 dereceye ulaşan soğuk havalar sebebiyle öğrenciler güçlükle eğitimlerini sürdürüyor. 

Aşırı sisten dolayı sabah erken saatlerde derslerine düşe-kalka yetişmeye çalışan öğrenciler, sınıfların çok soğuk olduğunu ve anlatılan dersleri anlayamadıklarını söyledi. 

Okulların tatil edilmesi gerektiğin belirten eğitimciler ise öğrencilerin büyük bir bölümünün ise okula gelmediğini belirtti. Öğrencilere soğuk günlerde bu çilenin yaşatılmaması gerektiğini söyleyen veliler, "Sabah saatlerinde çocuklarımızı okula getiriyoruz, ancak onlar gibi bizler de hem sisten hem de soğuktan etkileniyoruz. Okulların şimdi tatil edilmesi ve eğitim yılı sonunda bu açığın kapatılması gerekir. Birçok okulda kaloriferler yanıyor ancak sınıflar ısınmıyor. Diğer bazı sınıflarda da petekler patladığı için öğrenciler soğukta eğitim görüyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 14:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?