7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sokak Basketbol Turnuvası

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Sokak Basketbol Turnuvası törenle başladı. Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, 20 yeni semt sahası yapacakları müjdesini verdi.

42'si kadınlardan oluşan 162 takımın katıldığı turnuvanın açılış törenine Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karakekin, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin, Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, Basketbol Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Bülent Baykale, Milli Takımlar Bölge Sorumlusu Emin Sevmiş, Gençlik Spor Şube Müdürü Şahabettin Aydın, Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Akif Gözmez ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, gençlerin daha iyi koşullarda sportif aktivite yapmaları için belediye olarak birçok bölgede semt sahaları yaptıklarını belirti. Başkan Karatekin, "Gençlerimizin daha sağlıklı ortamlarda spor yapmaları için Diyarbakır'da ilk olarak semt sahaları yaptık. Bunun yanında sokak futbolu, sokak basketbolü ve kum futbolu turnuvalarını düzenleyerek gençlerimizin yeteneklerini sergilemelerini sağladık. İlk sokak basketbol turnuvasına 50 takım katıldı.

Bugünkü turnuvamıza 162 takım katılmakta. Bayan takımların çokluğu bizleri daha çok sevindirmiştir. Önümüzdeki beş yılda 20 yeni semt sahası yapma kararı aldık. Geleceğimiz olan gençlerimizin sağlıklı ortamlarda spor yapmaları bizi mutlu ediyor. Gençlerimizin Türkiye'deki yaşıtları gibi koşullar ve imkanlara sahip oldukları takdirde çok başarılı olacaklarını inanıyoruz. Belediye olarak buna biraz olsun katkı sunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Bülent Baykale ise, "Kayapınar Belediyesi'nin düzenlediği böyle güzel bir turnuvaya 162 takımın katılım göstermesi nedeniyle belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Belediye başkanımızın seçim bildirgesinde spora ve gençlere yönelik hizmet ve etkinlik sözünü yerine getirdiği için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
3. Geleneksel Sokak Basketbol Turnuvası üç gün sürecek. Üç günün sonunda başarılı olacak takımlara şampiyonluk kupaları ve çeşitli hediyeler verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 17:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?