7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sokak Futbol Turnuvası sona erdi

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 5. Sokak Futbol Turnuvası final maçlarıyla sona erdi.

Miniklerde Çılgın Spor'un, yıldızlarda ise Şampiyon Amed takımının birinci olduğu turnuva finalinde konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Kayapınar Belediyespor amatör takımının bölge birincisi olarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandığını belirtirken, "Gençlerimize olanaklar sağlandığı takdirde, başarıyı yakalamaktadırlar. Belediye olarak gençlerimize katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

5. Geleneksel Sokak Futbol Turnuvası final maçlarıyla sona erdi. Final maçını ve ödül törenini Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP Diyarbakır İl Başkanvekili Şeyhmuz Bülbül, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, İl Gençlik ve Spor Müdürü İslam Çetin, Amatör Spor Klüpleri Federasyonu (ASKF) Diyarbakır Bölge Başkanı Remzi Dayan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Samet Karakaş, Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Bölge Sorumlusu Emin Sevmiş, Diskispor 2. Başkanı Cemal Doğrul ile Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar izledi.

14 Haziran'da başlayan sokak futbol turnuvasına yıldızlar ve minikler kategorisinde toplam 134 takım, bin 340 genç katıldı. Turnuvada beğeni toplayan 85 genç, Kayapınar Belediyespor alt yapısına kazandırıldı. Turnuvanın ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, sporun kavga ve şiddet içeren yönünü reddettiklerini belirterek, "Sporun barış, kardeşlik ve hoşgörü olduğunu gençlerimiz bu turnuvalarda herkese göstermektedir. Bu turnuvada şampiyon olmak önemli değil, katılım esastır. Bana göre katılan tüm takımlar şampiyondur" ifadelerini kullandı.

Karatekin, Kayapınar Belediyespor amatör takımının Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde oynadığı 32 maçta yenilmediğini belirterek, "Gençlerimiz bölge şampiyonu olarak, Türkiye'de ilk 8'e girmeyi başararak, Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Onları tebrik ediyorum. Gençlerimize olanaklar tanındığı takdirde başarıyı yakalayacaklarını hep birlikte gördük. Desteğimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Diyarbakır İl Gençlik ve Spor Müdürü İslam Çetin, toprak sahalarda düzenlenen bu etkinliklerin artık çim ve sentetik sahalara taşırnacağını belirterek, turnuvayı düzenleyenleri tebrik etti. Turnuvada yıldızlar kategorisinde Şampiyon Amed ve Genç Aslanlar21 takımları, minikler kategorisinde Dicle Spor ile Çılgınspor karşılaştı. Yıldızlar kategorisinde Şampiyon Amed birinci, Genç aslanlar21 ikinci, Şalke takımı ise üçüncü oldu. Minikler kategorisinde ise Çılgınspor birinci, Diclespor ikinci, Barutspor ise üçüncü oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 11:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?