7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sokak Futbol Turnuvası sonuçlandı

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Sokak Futbol Turnuvası, oynanan final maçlarıyla sona erdi.
Minikler ve yıldızlar olmak üzere iki kategoride düzenlenen turnuvaya 115 takım katıldı. Turnuvada yıldızlarda Türkiye Eğitim Gönüllüleri birinci olurken, ikinciliği Seyrantepe Kendalspor, üçüncülüğü de Barcaspor elde etti. 

Miniklerde ise Fırtına 21 şampiyon olurken, Tekyespor 2., Seyrantepe İlköğretim Okulu ise 3. oldu. Ödül töreninde konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, turnuvaya katılan takımların centilmence mücadele ettiğini belirterek, "Futbolun sadece şiddet kültürü olmadığını biliyoruz. Bu turnuvamız, sporun aynı zamanda barış ve kardeşlik olduğunu ortaya koydu" dedi. 

Turnuvaya katılan gençlerin hem sportif etkinliklerde bulunduklarına hem de sosyal ilişkileri geliştirdiklerine dikkat çeken Karatekin, "Bu turnuvalarla yetenekli gençlerimizi açığa çıkartmak istiyoruz. 10 gündür devam eden turnuva boyunca da onlarca yetenekli gencimizin bulunduğunu gördük. Bu tür etkinliklerimize bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu. 

Karatekin, konuşmasının ardından miniklerde şampiyon olan Fırtına 21'e kupasını verdi. Miniklerde 2. olan Tekyespor'a kupasını Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan, 3. olan Seyrantepe İlköğretim Okulu'na ise Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulhaluk Eyyüpoğlu verdi. 

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, yıldızlarda şampiyon olan TEGV Umutspor'un kupasını verirken, 2. olan Seyrantepe Kendalspor'a kupasını DTP il yöneticisi Yusuf Budak, üçüncü olan Barcaspor'un kupasını da Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Akif Gözmen verdi. 

Öte yandan turnuvaya katkılarından dolayı Coca Cola Diyarbakır Temsilciliği ve İpragaz Bölge Temsilciliği'ne plaket verildi. Kayapınar Belediyespor Başkanı Mahmut Dağ da Yönetim Kurulu adına Kayapınar Belediye Başkanı Karatekin'e spora verdiği destek nedeniyle bir plaket verdi.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 16:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?