5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Sokak futbolu turnuvası start aldı

Diyarbakır'da, Kayapınar Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen sokak futbolu turnuvası start aldı. Turnuvada 116 takım, şampiyon olabilmek için mücadele edecek.


Kayapınar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen sokak futbolu turnuvası başladı. Minikler, yıldızlar ve bayanlar olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen turnuvaya 116 takım katıldı. Turnuvanın açılış töreninde konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, sporun tabana yayılmasını arzu ettiklerini, bugün bu hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Belediye olarak önümüze hedef koyduk. Sporun tabana yayılmasını arzu ettik. Bugün bu hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporun kavga ve şiddet değil, barış ve dostluk olduğunu göstermeyi, bu tür aktiviteleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Kentimizde halen tesisleşmenin olmadığı ortada. Spor alanlarında çalışmalarımız devam ediyor. Bürokratik işlemlerin sona ermesiyle spor kompleksinin temelini atacağız" diye konuştu.


Konuşmanın ardından kızlardan oluşan takımların gösteri maçıyla turnuva start aldı. Turnuvanın 10 gün süreceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 18:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?