4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Sokaklara Kürtçe isim skandalı!

Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda ölen PKK'lı teröristlerin kod adlarının, Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır sokaklarına verdiği öne sürüldü. İddiaya göre, 2 hafta önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ani bir kararla sokak isimleri ve ev adresleri değiştirildi.

Türkçe ve Kürtçe olarak adlandırılan bazı sokaklara güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerin kod adları olan "Amed, Rojin, Zozan, Zilan, Botan, Şiyar ve Nevruz" gibi Kürtçe isimler verildi. Diyarbakır'ın Bağlar semtindeki birçok sokağa da "Rojin ve Amed" gibi Kürtçe isimler yazıldı.

Sokak isimlerini değiştirdiği öne sürülen Büyükşehir Belediyesi, İHA muhabirinin konuya ilişkin görüşlerini almak üzere randevu talebine yanıt vermezken, Kürtçe sokak isimlerinin bir bölümünün güvenlik kuvvetleriyle girilen çatışmalarda ölen PKKlılar'ın kod adları olduğu iddia edildi.

Öte yandan, Kaynartepe, Polisokulu, Cezaevi, Alipınar, Kurçeşme, Körhat ve Gaziler mahallelerinde değiştirilen sokak isimlerinin adres karmaşasına da yol açtığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 17:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem karakaya IP: 84.102.184.xxx Tarih : 7.08.2005 15:45:04
Etnik,alt kultur irkciligina karsiyiz.Bulundugum firansada alti etnik grup var...Turkiyede kendilerini kurt etnikkokeni, adi altinda,(disaridan ve icten destekli)yigma bir etnik koken olusturmaya calisan insanlarin kendi iclerindeki farkliliklara ve TURK ustkultur kimliginin etkilerine bakmalari gerekir bin yillik bir sure dil, kulturde cok sey degistirebilir.Kaldiki pkaka belasi 37 yildir var.