4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Son 1 ayda 156 yangın meydana geldi

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır'da son bir ayda 156 yangın meydana geldi.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren yangınlarla mücadele ediyor. Özellikle anız yangınlarının görüldüğü yaz aylarında, itfaiye erleri bir yangından diğerine koşturuyor.

Diyarbakır'ın merkez köylerinin yanı sıra Kocaköy, Eğil, Ergani ve Bismil ilçelerindeki anız yangınlarına da müdahale eden itfaiye ekipleri, 24 saat aralıksız çalışıyor.

Yangınların artmasının aşırı sıcaklar ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirten İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, son bir ay içerisinde 82 anız, 26 ekili alan, 19 odunluk, 9 ev, 6 işyeri başta olmak üzere 156 yangınla mücadele ettiklerini söyledi. Bilici, anız yangınlarının büyük bölümünün saplardan kurtulmak isteyen çiftçiler tarafından çıkarıldığını belirterek durumun kendilerine büyük sıkıntı yaşattığını ifade etti. Piknik alanlarında çok dikkatli olunması konusunda da uyarılarda bulunan Bilici, söndürülmemiş kamp ateşlerinin ve gelişi güzel atılan sigara izmaritlerinin ciddi yangınlara sebebiyet verdiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 11:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?