7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Soygun silahı için borç alan örgüt

Diyarbakır'da 60 bin TL'nin çalındığı bankayı soyan 10 kişinin silah ve benzin almak için arkadaşlarından borç para istediği belirlendi

Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Ekim 2009 tarihinde bir banka şubesini silahla basarak çalışanları etkisiz hale getirip kasadaki paraları gasp eden 9'u tutuklu 10 sanıkla ilgili soruşturmayı tamamladı.

İddianameye göre sanıklar soygun planını Toplum-Der adlı dernekte yaptı. Kar maskesiyle girdikleri bankadan yaklaşık 60 bin TL çalan sanıklardan ikisi ertesi gün yakalandı, onların ifadeleriyle diğer sanıklar da tespit edildi.

İddianamede şu ilginç ayrıntılara da yer verildi: Sanıklar soygunu, Kürdistan İslami Devrim Hareketi adına gerçekleştirdi. Yakın arkadaşlarından 250 TL kadar borç isteyen sanıklar bu parayla iki kuru sıkı tabanca aldı ve soygunda kullanacakları otomobile benzin doldurdu.

Sanıklar "Paraları yarın fazlasıyla ödeyeceğiz" diyerek arkadaşlarına güvence verdi. Soygunun nedeni ise örgütün yayın organı olan derginin basımının parasızlıktan yapılamaması ve matbaa borçlarının birikmesi olarak ifade edildi.

Örgütün soygun, hırsızlık ve benzeri eylemleri caiz görmesi nedeniyle, sanıkların banka soymaya karar verdiği belirtildi. Sanıklar arasında bulunan bir üniversite öğrencisinin kredi çekmek için gittiği bankada keşif yaptığı, kameraları göremediği için soygun için bu şubenin seçildiği kaydedildi.

MATBAA BORCU İÇİN
Yasadışı örgüt elemanlarının matbaa borcu biriktiği için yayın organlarını basamadığı ve bu nedenle soyguna karar verdikleri ortaya çıktı. Sanıklardan ikisi soygunun ertesi günü yakalanmış, diğer sanıklar da tespit edilmişti.
 

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 22:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefa türkcan IP: 85.98.244.xxx Tarih : 20.01.2010 13:52:16

şahsen bunun bir örgüt işi olduğunu düşünmüyorum. habere baksanıza örgüt yapmış olsa 60 binle sınırlı kalır mı? kuru sıkı silahla mı yapar örgüt? bunları bi tarafa bırakın 2 kurusıkı tabanca alabilecek kadar parası yok mu örgütün? belli ki garibanlar ihtiyaçtan soymuşlar. yazık yazık!