7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

STK temsilcileri birbirine girdi

Diyarbakır'da Forum Ortak Çalışma Grubu (OÇG) tarafından düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı toplantıda, Memur-Sen ve SES temsilcileri arasında tartışma çıktı.

Diyarbakır'da bir araya gelen STK temsilcileri Türkiye'nin gündemine ilişkin toplantı düzenlediler. Diyarbakır'da bulunan bazı STK temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey yaptı. Toplantıda bir konuşma yapan Memur - Sen temsilcisi Muhittin Batmanlı, Ergenekon davasına değinerek, STK'lar olarak Ergenekon çetesinin Kürt topraklarında da etkili olduğunu ve binlerce faili meçhul cinayetlerin olduğunu söyledi.

Ardından söz alan SES temsilcisi Vahdettin Kılıç, Muhittin Batmanlı'ya dönerek hangi STK'dan olduğunu sordu. Batmanlı'nın, 'Memur-Sen' şeklindeki cevabı üzerine kendileriyle aynı ortamda bulunmak istemediğini belirten Kılıç, Memur-Sen'in hangi amaçla örgütlendiğini ve kime karşı örgütlendiğini çok iyi bildiklerini söyledi.

Araya giren İHD Şube Başkanı Muharrem Erbey olayların büyümesini önledi.
Bu arada STK temsilcileri toplantıya milletvekillerinin gelmemesine tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 20:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
STK CI IP: 81.214.110.xxx Tarih : 2.02.2009 11:36:22

MEMURSEN BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ DEĞİLKİ ESKİDEN BİZE BUNLAR ÖRGÜTÇÜDÜR DERLERDİ ŞİMDİ BUNLARDA STK CI OLDULAR HEP BİZİ İHBAR EDERLERDİ KİME KARŞI ÖRGÜTLENDİKLERİNİ BİLİYORUZ ARKADAŞI KUTLARIM YERİNDE BİR TEPKİ