8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

STK'lar ve BDP iftarda buluştu

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BAYDEMİR STK'LAR İLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir iftar yemeği verdi. Baydemir'in yemeğine bir süre önce referanduma 'evet' diyeceklerini açıklayan Sivil Toplum Kuruluşları da (STK) katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'in verdiği iftar yemeği, BDP yönetimi ile bir süre önce referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıklayan STK temsilcilerini bir araya getirdi. Yemeğe STK'lara referanduma 'evet' demeleri nedeniyle tepki gösteren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, yardımcısı eski Milletvekili Aysel Tuğluk ve yaklaşık 200 STK temsilcisi katıldı.

Ayrıca, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Galip Ensarioğlu, Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl, Güneydoğu Sanayici ve şadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır İş Adamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Raif Türk ve Eczacılar Odası Başkanı Sinan Özçelik de iftar yemeğine katılırken Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, yemeğe katılmadı.

Yemek sırasında Baydemir ve Selahattin Demirtaş masaları tek tek gezerek herkesle tokalaştı. Yemekte konuşma yapan Osman Baydemir, "Bugün bu mekanda bütün farklılıklarımızla ortak paydada nasıl buluşuyorsak, iftar çadırlarında vatandaşlarımız bir araya geliyor. Bir taraftan onurlu barışa ulaşma çabasını güderken, diğer taraftan yaralarımızı sarmak konusunda bir çaba içerisindeyiz. Bu yangında (Sebze ve meyve halindeki yangın) can kaybı olmadı. Ama bölgemizde 30 yıldır başka bir yangın var ve bu yangın

nedeniyle pek çok annenin yüreğine ateş düşmüştür. Bu yangını söndürmek için büyük sorumlulukla karşı karşıyayız. Barış sadece temenni ederek gelmeyecektir. Barış, çaba ve ortak efor ile inşa edilecektir. Şüphesiz birlikte çalışmak, üretmek, onurlu barışa giden yolu daha da kısaltacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 10:43:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 18:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?