7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

STK'lardan Baydemir'e ziyaret

STK'LARDAN BAYDEMİR'E ZİYARET

10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla sivil toplum örgütü temsilcileri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek, DTP'nin kapatılmasını kınadı.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Temsilcisi Lezgin Yalçın, Mazlum Der Başkanı Selahattin Çoban, Baro Başkan Yardımcısı Av. Esat Aktaş ve Tabipler Odası Üyesi Dr. Metin Çılgın, Baydemir'i ziyaret etti.

Konuklarını gül vererek karşılayan Baydemir'e STK temsilcileri İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni hediye etti. Baydemir "Hukukun üstünlüğünün tecelli ettiği ve herkesin yaşamının hak ve özgürlüklerinin güvence altında olduğu bir kent, bir ülke umuduyla öncelikle herkes için onurlu bir yaşam diliyorum" diyerek sözlerine başladı.

İçerisinde bulundukları zaman diliminin olabildiğince kritik olduğuna vurgu yapan Baydemir "Yakın geleceği etkileyecek düzeyde gelişmelere hep beraber tanıklık ediyoruz" dedi.

İnsan hakları kavramının herkese lazım olduğunu ifade eden Baydemir şunları söyledi: "Bugün yönetenlerin böyle bir ihtiyacı olmayabilir ama tarihin hiçbir evresinde yönetenler ilelebet yönetmemişler, bir gün gelmiş mutlaka yönetilmişlerdir. İnsan haklarını ihlal edenler, yaşam haklarını ihlal edenler, kişi özgürlüğünü ihlal edenler bir gün mutlaka yaşam hakkına, kişi güvenliğine ve hukukun üstünlüğüne ihtiyaç duymuşlardır. Dolayısıyla hukukun üstünlüğüne ve demokratik yaşamın tüm gereklerine herkesin sahip çıkması gerektiğine inanıyorum" dedi. Baydemir konuklarına "İyi ki insan hakları mücadelesini, iyi ki sivil demokratik yaşam mücadelesini sürdüren arkadaşlarımız olarak varsınız" diyerek teşekkür etti.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, hafta dolayısıyla 29 etkinlik yaptıklarını söyleyerek "Bu da bizim insan haklarına ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu gösteriyor" dedi. DTP'nin kapatılmasından ötürü duydukları üzüntüyü dile getiren Erbey, "Bu vesileyle düşünce özgürlüğünün yanı sıra örgütlenme özgürlüğünü de engellediklerini düşünüyorum" dedi.

Türkiye'de tüm düşüncelerin özgürce ifade edildiği bir yapının oluşmasını isteyenlere ve demokrasiye darbe vurulduğunu ifade eden Erbey, "Demokratik zeminde siyaset yapmakta ısrarcı olmalıyız" diye konuştu.

Tabip Odası Üyesi Dr. Metin Çılgın da kişilerin sağlıklı su, sağlıklı hava ve barınmasının da insan hakları kavramı içerisine girdiğini anımsatarak bulaşıcı hastalıkları önlemek için altyapı çalışmalarına ağırlık veren Baydemir'e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 18:06:03
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 23:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?