8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Suç çetesi çökertildi

DİYARBAKIR'DA SUÇ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Diyarbakır emniyetinin düzenlediği operasyonla suç örgütü mensubu 17 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yaptığı açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından Diyarbakır'da 18 adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Helikopter ve Özel Harekat polislerinin de katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda 17 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Sağlam,

"Operasyonda suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında yağma, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç, kasten adam yaralama ve küçük yaştaki çocukları suça azmettirme olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Gözaltına alınan 17 kişiden yaşları küçük 2 şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Bu örgüte yönelik olarak geçmiş tarihlerde yapılan ara yakalamalar sonucunda kapkaç suçundan 1, hırsızlık suçundan 1 ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan da 1 kişi yakalanmış olup, bu kişiler çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmıştır. Yakalanan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda değişik çap ve markalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet şarjör, 1 adet kesici alet, 11 adet ucunda bilye bulunan fişek ve 7 adet cep telefonu ele geçirilmiştir. Zanlıların yapılan araştırmasında 37 ayrı kapkaç, yankesicilik, işyerinden hırsızlık, gasp, küçük yaştaki çocukları suça azmettirmek ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçu işledikleri belirlenmiştir. Bu çete mensupları özellikle toplumsal olayların olduğu günlerde faaliyetlerine ağırlık veriyordu. Bu çete önemli bir çeteydi, yakaladık ve bundan sonrada operasyonlarımız aralıksız devam edecektir" dedi.

Gözaltına alınan zanlılar emniyette alınan ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edilirken, zanlıların kapkaç görüntüleri ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde zanlıların Bağlar ve Dağkapı'da bayanların cep telefonu ve çantalarını kapkaç yöntemiyle çaldıkları görülürken, İl Emniyet Müdürü Sağlam vatandaşların bu konulara daha duyarlı olmaları uyarısında bulundu.

DİYARBAKIR'DA SUÇ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
DİYARBAKIR'DA SUÇ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
DİYARBAKIR'DA SUÇ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
DİYARBAKIR'DA SUÇ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 11:43:03
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 12:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?