5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Suça bulaşmış çocuklar için merkez

Türkiye'de suça bulaşmış çocuklara yönelik çalışmalarda bir ilke imza atılarak, Diyarbakır'da içerisinde spor sahaları, bilgisayar ve kitap okuma alanlarının da bulunacağı Yatılı ve Gündüz Çocuk ve Gençlik Merkezi hayata geçiriliyor.


Diyarbakır'da özellikle kapkaç gibi suçlara bulaşmış çocuklar, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapımına önümüzdeki aylarda başlanacak olan Yatılı ve Gündüz Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde rehabilite edilecek. Hazırlıkları 2 yıl süren projenin kabul edildiğini belirten Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zülfü Toman, "Çocuk sosyal rehabilitasyon merkezleri, daha ziyade suç işlemiş, suça bulaşmış ve suç mağduru olmuş çocukların topluma kazandırılması, özgüvenlerinin kazandırılması noktasında faaliyet yürütecek merkezler olarak inşa ediliyor. Diyarbakır'daki Çocuk ve Gençlik Merkezi 40 kişi kapasiteli olacak. İnşaatına yakında başlayacağız. Somut adımlar atmaya başladık. Genel müdürümüz bütçeyi hazırladı. Proje bittiğinde Diyarbakır'a ve bölgeye iyi bir hizmet sunulacak" dedi.


Amaçlarının çocukların rehabilite edilmesi olduğunu kaydeden Toman, "Çocukların suçla ilişkilerinin en azından indirilmesini sağlayacağız. Merkezimiz yüksek korunaklı olacak. Suç işleyerek gelen çocuklar, geldikleri ortamla ilişkileri kesilerek izole edilecekler. Bu izolasyonla birlikte çocukların eğitimleri sağlanacak. Türkiye'de ilk ve en büyük merkez olacak. Yaklaşık 35 dönüm alan üzerine yapılacak merkez, 3.5 milyon YTL'ye mal olacak. Merkezi 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Merkeze gelen çocukların doğalgaz eğitimi de alacağını ifade eden Toman, "Merkezde doğalgaz dönüşüm atölyesi yer alıyor. Çocuklarımız, meslek edinerek daha güvenli, kendinden emin bireyler haline gelecek" şeklinde konuştu.
Merkezde olimpik yüzme havuzu, tenis, basketbol, voleybol, halı saha, sera alanı, bilgisayar ve kitap okuma salonları bulunacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 19:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?