5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Suikast silahlarına 'Metal Fırtına' baskını

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye sokulan ve suikast silahı olarak tabir edilen 100 tabanca ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.



Silah kaçakçılığı ve ticareti yapan, çevre iller ile komşu ülkelerden temin ettikleri silahları Diyarbakır merkezinde pazarlama hazırlığında olan şahıslara yönelik 'Metal Fırtına 21' adlı operasyon düzenlendi.

Takip sonucu bir eve baskın yapan polis, 100 adet Kral Mini 2007 marka 6.35 milimetre çaplı (kurusıkıdan çevirme, 6136 sayılı kanun kapsamında) tabanca, 100 adet şarjör ele geçirdi. Gerçekleştirilen operasyonda 1 şahıs, bireysel silah ticareti yapmak suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan araştırmada, silah kaçakçılığı yapan M.K. adlı zanlının daha önce de uyuşturucu, çay ve sigara kaçakçılığından sabıkası olduğu belirlendi. Emniyet yetkilileri, silahların Diyarbakır merkezde adam öldürme, yaralama ve gasp gibi olaylarda kullanılan silahlarla benzerlik gösterdiğini belirtiyor.

Adana'da ise bir eve yapılan baskında 2 Kalaşnikof marka silah ile Glock marka tabancaya ait şarjör, 1 av tüfeği ve 9 mm. çaplı çok sayıda mermi ele geçirildi. Olayla ilgili bir kadın gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri Yenibey Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenledi. Baskında evde Kalaşnikof marka 2 adet uzun namlulu silah ile hayalet silah olarak adlandırılan Glock marka tabancaya ait şarjör, 1 adet av tüfeği ve çok sayıda mühimmat bulundu. Polis, Feride Ş.'yi (20) gözaltına aldı, olayla ilgili V.O. isimli kişi ise aranıyor. Ele geçirilen silahların herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor. Feride Ş., bugün adli mercilere sevk edilecek.

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 04:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?