7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sümer aday olacak mı?

Bark Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor'da beklenen kongre Salı günü yapılacak.

Diyarbakır'da günün konusu haline gelen ve uzun zamandır beklenen Diyarbakır kongresinin yapılacağı öğrenildi. Kente gözler kesin bir listenin ve bir adayın olmadığı kongrede. Diyarbakırspor taraftarları hiç bir çalışmanın hareketin olmadığı kongrenin yapılmayacağını 3 Ağustos tarihine erteleneceğini iddia ettiler.

ÇETİN SÜMER ADAY OLACAK MI?

Diyarbakırspor'da 27 Temmuz Salı günü yapılacak kritik kongreye 1 gün kala yönetimdeki belirsizlik ve kulüpteki kargaşa ortamı devam ediyor. Ortağı olduğu EEDC'den para gelmeyince zor duruma düşen ve eli kolu bağlanan Çetin Sümer'in kongrede aday olup olmayacağı belli değil. Fadıl Akgündüz'ün sponsorluk yoluyla destekleme kararı aldığı Diyarbakırspor'da nasıl bir yönetim listesi oluşacağı ve kimin başkanlığa getirileceği meçhul. Ortak bir konsensüsle oluşacağı dile getirilen yönetim için eski yöneticilerden Hakan Buğdaycı ve Çetin Sümer yönetiminde en çok para veren yönetici olarak dikkat çeken Ahmet Oran'ın isimleri geçiyor. Bu iki isme de başkan olmaları için baskı yapıldığı ileri sürülüyor.

ERTELENİRSE KAYYUMA KALABİLİR

Bir diğer ihtimal ise 27 Temmuz'daki kongrede hem çoğunluk sağlanamama hem de yönetim oluşmaması. Bu durumda ikinci kongre 3 Ağustos'ta yapılacak. İki kongrede de yönetim oluşmazsa Diyarbakırspor lige iki hafta kala kayyum yönetimine devredilecek.

Bu arada yönetimin çıkardığı ağır borç yükü büyük tepki çekerken, borçların ibra edilmemesi için delegeler arasında çalışma başlatıldı. Borçlar ibra edilmezse yönetime mahkeme yolu açılacak. Bu durumda gerek yargı ve gerekse devletin ilgili birimleri olaya el koyarak çoğu hayali olduğu iddia edilen borçlarla ilgili inceleme başlatacak.

"BORÇ İBRA EDİLMESİN" KAMPANYASI

Daha önce Türkiye'de buna benzer çok olay olmuş ve birçok kulübün yöneticileri suçlu bulunarak cezaevine konulmuştu. Diyarbakırsporlu taraftarlar, genç futbolcularla yapılan son sözleşme olayına atıfta bulunarak kulübün maddi anlamda soyulduğunu belirttiler ve "Kongrede bunun hesabı mutlaka sorulmalı. O gün hesapları ibra eden eller Diyarbakırspor'un katili olacaktır. Herkes elini vicdanına kullanarak "HAYIR" oyu kullansın. Hesaplar incelenirse neyin ne olduğunu anlarız. Yöneticiler haklıysa zaten

paralarını alacaklardır. Korkuya kapılıp yanlış işler yapmanın telaşı neden?" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 13:09:03
Güncelleme :26 Temmuz 2010 Pazartesi 14:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?