7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sümer ateş püskürdü!

ÇETİN SÜMER:

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, kendisine verilen 30 gün hak mahrumiyeti cezasına ateş püskürdü. Cezayı kınadığını söyleyen Sümer, "TFF'de hak aramak suç" dedi.

Yeşil-kırmızılı kulübün başkanı Çetin Sümer İHA'ya yaptığı açıklamada, takımlarının ligin başından bu yana haksızlığa uğradığı gibi, saha içerisinde haklarının gasp edildiğini söyledi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) kendisi hakkında aldığı 30 günlük hak mahrumiyeti cezasına tepki gösteren Sümer, "Türkiye, demokratik bir ülke. Herkes hakkını arar ve konuşur. Bu sezon birçok maçta hakemler yanlış kararlarıyla takımımızı küme düşme hattına getirdi. Son haftalarda herkes bunu gördü.

Takımımızın hakkı yeniyor. Hakemler iptal edilmeyecek maçımızı iptal ettiler. Kritik maçlarımızda oyunun seyrini aleyhimize çevirip mağlup olmamızı sağladılar. Daha buna benzer birçok olumsuzluklar ve haksızlıklar bize uygulanıp maddi ve manevi anlamda çökertildik. Bunlar yapılacak, sen ağzına bant vurup konuşmayacaksın, hakkını aramayacaksın" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Pendikspor-Sakaryaspor maçını tekrar oynatmak kararı almasını da eleştiren Çetin Sümer, "Pendik maçı tekrar oynatılacak. Orda bir şey olmamışmış. Her şey Diyarbakır'da ve Diyarbakırspor'da olmuş. Konuştun mu ceza yiyeceksin. Niye Oğuz Sarvan Diyarbakırspor'un ipini çekti. Bu şahıs aman 'yaratık' demeyelim yine ceza yeriz. Hakemlerin bazıları dediğini yapıyor ceza almıyor da, biz konuştuk mu ceza. Bu nasıl iştir ve nasıl adaletli bir uygulamadır? Niye bizim maçlarımız tekrarlatılmıyor? Hiç kimse haklı olanın ağzına bant vurup, konuşmasını engelleyemez. Bu gidişata dur diyecek birilerini arıyoruz. Hak aramak bazı mercilerde suç sayılıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 16:10:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 23:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?