7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sümer'den eleştirilere sert cevap

Diyarbakırspor Kulubü Başkanı Çetin Sümer, yönetime yönelik eleştirilerin iyi niyetle yapılmadığını söyleyerek, "Yönetimin başarısız olması için çaba sarf edenler var. Ama birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, yılmadan her engeli aşacağız" dedi.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, yönetimle ilgili eleştirilerin maksatlı olduğunu ve başarısız olmaları için bu eleştirilerin yapıldığını iddia etti. Aralık ayına kadar yayın ve iddaa gelirlerine temlik konulan, bir tek futbolcusu dahi olmayan bir kulüp devraldıklarını belirten Sümer, "Bu şekilde devraldığımız kulübü ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. İyi niyetle, elimizi taşın altına koyarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yönetime geleli daha 20 gün oldu, göreve geldiğimiz günden beri ağır eleştiriler yapılıyor. Başarısız olmamız için özel uğraş veren kesimler var. Sanki bu insanlar Diyarbakırlı değil. Milyonlarca geliri olan, kurumlaşmış, tesislerini bitirmiş, altyapısı mükemmel bir kulübü yönetmiyoruz ki. Biz kesinlikle mazeret üretme peşinde değiliz, ama bazı gerçeklerin de bilinmesi lazım" dedi.

Süper Lig'deki gelirlerini temliklerden dolayı kullanamadıklarını belirten Sümer, çok ağır bir sorumluluğun altına girdiklerini ve neye mal olursa olsun bu işi bırakmayacaklarını kaydetti. Sümer, "Herkes bu kulübün 15-20 milyon Süper Lig geliri olduğunu düşünüyor. Evet öyle olması gerekirdi, ama öyle değil. Çünkü kulübün gelirlerine bizden önce konulan temlikten dolayı Aralık ayına kadar yayıncı kuruluş ve iddaa'dan para alamıyoruz. Üstelik geçen sezon takımı şampiyon yapan futbolcuların alacakları da ödenmedi ve bu yük de bize bırakıldı. Kulübün bir kuruşunu dahi sokağa atacak durumda değiliz. İnce eleyip sıkı dokuyarak transfer yapıyoruz. Birileri bırakıp kaçacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Çünkü bu işe her şeyimizle girdik. Bedeli ne olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"20 GÜNDE BUNLARI YAPTIK, DAHA DA YAPACAĞIZ"
Ligin başlamasına 1.5 aydan az bir zaman kala göreve geldiklerini hatırlatan Başkan Sümer, kısa süreye rağmen şu ana kadar olumlu adımlar attıklarını söyledi. Diyarbakırspor'un kurumlaşması gerektiğinin altını çizen Sümer, "Her şeyden önce çok iyi bir teknik direktörü takımın başına getirdik. Ziya Doğan Diyarbakırspor için şanstır. İşini çok seven, takımın menfaatlerini düşünen, panik yapmadan, hırslı ve inatçı bir şekilde bizimle beraber mücadele eden bir teknik adam. Takımın rayına oturması zaman alacak, bu iş sancılı olacak.

Görüştüğümüz yerli ve yabancı oyuncular var. Yabancı oyuncu transferi konusunda titiz davranıyoruz. Transfer edeceğimiz yabancı oyuncuların kaliteli olmasına dikkat ediyoruz. Yerli transferiyle ilgili girişimlerimiz de sürüyor. En kısa zamanda takımın eksiklerini gidereceğiz. Gelen-giden oyuncular oldu, bunların olması doğaldır. Çünkü futbolda böyle şeyler var. Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. Bu süreci başarıyla atlatırsak
Diyarbakırspor yarınlara umutla bakacaktır" şeklinde konuştu.

Kulübün malzeme sorunu ve kurumlaşmayla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Sümer, "Lecson firmasıyla yaptığımız anlaşma sonucu kulübümüzü 2 yıllık malzeme giderinden kurtardık. A Takım ve altyapı dahil tüm malzemeleri ücretsiz alacağız. Bu da nereden baksanız kulübü 1 milyon TL'den fazla yükten kurtardığımız anlamına geliyor. Seyrantepe'deki idman sahasını yeniliyoruz. Turkcell ile anlaşıp forma reklamı aldık, Diyarbakırspor tarihinde bir ilke imza atarak Ticketturk firmasıyla bilet organizasyonu konusunda anlaştık.

Taraftarlarımız eskisi gibi bilet sıkıntısı yaşamayacak. Kulübümüze sıfır bir otobüs aldık, sponsorluk için görüştüğümüz firmalar var, stadımızın bakım çalışmaları bittikten sonra bununla ilgili adımları harekete geçireceğiz. Aciliyeti fazla olan çalışmalara öncelik vermek zorunda kaldık. İşleri rayına oturduktan sonra ve en önemlisi takımı lige hazır hale getirdikten sonra en önemli hedefimiz olan tesisleşmeye ağırlık vereceğiz. Diyarbakırspor'un menfaati için her kapıya
gideriz. Kulübün sorunları konusunda siyasi ve sınıf ayrımı yapmaksızın herkesten katkı bekliyoruz. Çünkü yönettiğimiz kulüp Diyarbakır'ın ortak değeridir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 17:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?