7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sümer'den önemli açıklamalar

ÇETİN SÜMER'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, yaşadıkları birçok sıkıntıya rağmen Yeşil-kırmızılı takımı ligde tutacaklarını söyledi.

Sümer, Ali Gaffar Okkan Tesisleri'nde yönetim kurulu üyeleri ve takım kaptanı Barış Ataş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında kendileri hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

26 Haziran'da göreve geldiklerini hatırlatan Sümer, "Hem teknik heyet, hem de futbolcu arayışına girdik. Bu zaman çerçevesinde bütün Süper Lig takımları kamp dönemlerini tamamlamıştı. Taraftarlarımız ve halkımız Diyarbakırspor gibi büyük değerin nasıl bir yol alacağını merak ediyordu. Bursaspor maçına kadar belli bir başarı grafiği çizdik. Bu müsabakadan sonra takım bir düşüş grafiği çizdi. Yönetim yönetim kurulu olarak bunun nedenlerini araştırdık. Gerek takım üstünde oynanan oyunlar gerekse yönetime talip olduğunu söyleyen insanların futbolcular üzerinde çok büyük etki bıraktıklarını tespit ettik. Biz, 41 yıldır soyunma ve duş alma imkanı olmayan Seyrantepe Tesisleri'ni yeniledik. Ali Gaffar Okkan Tesisleri'nin de tamamını modernize ettik. Diyarbakırspor'un bugünü ve geleceği ile ilgili çok önemli çalışmalar yürütüyor, sonuçlandırıyoruz. 41 yılda her yönetici bir taş üstüne taş koysaydı şimdi bir yapı oluşmuş olurdu. Diyarbakırspor'u 17 milyon 100 bin TL borçla aldık. 6 milyon 100 bin TL borç ödedik.

Yerli futbolcularımıza haksızlık ettik. Paralarını ödemedik. Bayram sonrasında ödemelerini yapacağız. Yabancı futbolcuların hiçbir alacakları yoktur. Diyarbakırspor'u ligde tutacağız. Birlik ve beraberlik çatısı altında kenetlenmeliyiz. Biz borçsuz bir kulüp almadık. Kimse parasını çöpe atmaz, kimse de onurunu satmaz" dedi.

Kendisi ve kulüp yöneticilerinin, kulüp ismini kullanarak ihale aldıklarını yönündeki iddialara da sert tepki gösteren Çetin Sümer, şunları söyledi:

"Bir internet sayfasıyla kendini basın mensubu olarak algılıyan insanların kulübümüz aleyhine yapmış oldukları çirkin saldırılardan dolayı ve hiç olmayan bir kongre sürecinin başlatılması tabiki futbolcular üzerinde çok büyük etki bırakıyor. Futbolcularımızın kafasında çok değişik olumsuz negatif etkiler bıraktı. Bu kulüp bizim, onur ve şerefimizdir. Biz ihale almışsak buyrun tespit edin, benim bir şirketim bile yok. Benim hiçbir ihaleyle onla şunla bunla ilgim olmaz. Suat arkadaşımın 15 yıldır asfalt şirketi vardı. Diyarbakırspor yönetiminde olduğu sürede almış olduğu tek bir ihale yoktur. Yani bu tür çirkin saldırılar bizim şevkimizi kırmaya yönelik çalışmalardır. Bu kadar çirkin bir saldırı benim onuruma ve karakterime yakışmaz. Ben diyorum ki, bu iddiayı ispatlayan birisi varsa gelsin ispatlasın bugün görevi bırakayım. Ama bize çirkin saldırıyı yapan insanlar da iddialarını ispatlamazlarsa internet sitelerini kapatıp gidip evlerinde otursunlar. Diyarbakırspor Kulübü'nü kullanarak içimdeki yönetim

kurulu arkadaşlardan biri bir hata işlemişse onun görevine son vermek de benim görevim benim boynumun borcudur. Teknik direktörümüz Ziya Doğan ile ilgili de bir haber çıkmış. Habere göre, hocamız Kayserispor maçında ona küfürden dolayı istifa edecekmiş. Bu yalanlar nerden çıkıyor. Bizi içten bölmeye çalışan insanlar var. Bir menajerden bir mesaj geliyor, hocanın durumunu soruyorlar. Bu insanların yaptıkları bizi daha çok kamçılıyor. Kimse bizi çirkinliklerle yıldıramaz"

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:57:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 00:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?