7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Süper Amatör Lig kuruluyor

DİYARBAKIR'DA YENİ BİR LİG KURULUYOR

Diyarbakır'da Amatör spor adına önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Yeni amatör lig olan amatör süper ligi kuruluyor. Kurulması kararlaştırılan Süper Amatör Futbol Ligi önümüzdeki sezon başlayacak. Bu sezon 1.Amatör Ligi'nde başarı gösterenler bu ligde mücadele etme hakkı kazanacak.

Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ, "Süper Amatör Lig önemli şehirlerin hepsinde yıllardır oynanıyor. Gelecek sezondan itibaren bizde de olacak. Bu yıl alt yapısını oluşturacağız. Diyarbakır 1.Amatör Ligi A Grubu'nda bu sezon A Grubu'nda 7 ve B Grubu'nda da 7 olmak üzere toplam 14 takım gelecek sezon Süper Amatör Lig'de mücadele etme hakkı kazanacak. Yani gruplarında ilk 7'ye girenler bir üst lige çıkmış olacak. Geçen sezon kentimizi 3.Lig'e terfi maçlarında temsil eden Erganispor ve Özel İdare Ayspor,

ilk kez oynanacak Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele edecek. 1.Amatör Ligi ise iki aşamalı oynanacak. İlk etap maçları sonunda gruplarında ilk 3'e giren toplam 6 takım Play-Off'a kalacak. Play-Off'tan da yine ilk 2 takım Bölgesel Amatör Lig'e yükselme maçlarına katılma hakkı kazanacak. Statü gereği bölgesel ligde düşme olduğu için,eğer Erganispor ve Ayspor'un düşmek gibi bir durumları olursa Diyarbakır 1.Amatör Ligi Play-Off Grubu'nu ilk 2 sırada tamamlayan takımlarla Play-Out maçları yapacaklar. Play-Out maçlarında üstünlük sağlayanlar bölgesel ligde mücadele etme hakkı kazanırken, başarısız olanlar Diyarbakır Süper Amatör Ligi'ne düşecek. Bölgesel Lig ve Süper Amatör Lig'den dolayı bu yıl Diyarbakır amatör futbolu için çok önemli olacak" dedi.

Diyarbakır'daki amatör kulüplerin sorunlarını da değerlendiren Mehmet Altındağ,bir çok kulübün malzeme ve saha sorunlarından dolayı yeni sezona hazırlanamadığını kaydetti. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra iş çevrelerine de çağrıda bulunan Altındağ,"Gençlerimizin spor yapmak konusunda en önemli dayanağı amatör kulüplerdir.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 14:56:03
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 16:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?