7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sur Belediye Başkanı görevine başladı

SERBEST BIRAKILAN SUR BELEDİYE BAŞKANI DEMİRBAŞ MAKAMINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

24 Aralık 2009'da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile KCK'nın Türkiye yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanlarından Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, sağlık sorunları nedeniyle mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, bugün makamına oturan Demirbaş, "Elime kelepçe vuran da, mahkemeye beni savunmaya gelen avukat da benim öğrencimdi" dedi.

24 Aralık 2009'daki operasyonda gözaltına alınanlardan 7'si belediye başkanı toplam 23 kişi tutuklanmıştı. Yaklaşık 5 aydan bu yana tutuklu bulunan ve sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz gün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, belediyede çiçekler eşliğinde karşılandı. Başkan Demirbaş, kendisine verilen çiçekleri basın mensuplarına dağıtırken, tutuklu bulunan arkadaşları için de bir açıklama yaptı. Demirbaş, "Evet ben çıktım sağlık sorunlarım nedeniyleama yüreğimin bir parçası orada kaldı. Arkadaşlarımın da bir an önce aramıza gelmesini istiyorum. Yaklaşık 13 aydır arkadaşlarımız hukuksuz bir şekilde orada ve bunu yüreğim kabul etmiyor. Orada kalan yüreğimin benimle bir araya gelmesini istiyorum. Sağlığım nedeniyle sıkıntı yaşıyorum. Bugün göreve başlıyorum ama tedavi için hemen hastaneye yatmam gerekiyor. Çünkü tedavim yarım kalmıştı. Önce sağlığımı biraz düşüneceğim" diye konuştu.

Yaptığı konuşmanın ardından belediye başkanlarının ve diğer BDP'lilerin elleri kelepçeli bir şekilde fotoğrafının yer aldığı belediye girişinde bulunan afişin altından geçen Demirbaş ellerinde çiçekler ve zılgıtlar eşliğinde belediyeye giriş yaptı. Aynı zamanda emekli öğretmen olan Demirbaş, "En ilginci de ne biliyor musunuz? Benim elime kelepçe takan polis benim öğrencim. Yine beni o anda Mardin'den savunmaya gelen avukat da benim öğrencim. Benim elimi kelepçeleyen ve savunmaya gelen avukat aynı anda aynı yerde buluştular" şeklinde konuştu.

Demirbaş'a geçmiş olsun ziyaretleri yoğun bir şekilde devam ederken Demirbaş'ın öğleden sonra tedavi için hastaneye yatacağı öğrenildi.

SERBEST BIRAKILAN SUR BELEDİYE BAŞKANI DEMİRBAŞ MAKAMINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
SERBEST BIRAKILAN SUR BELEDİYE BAŞKANI DEMİRBAŞ MAKAMINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 12:10:02
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 19:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?