7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sur Belediye Başkanı'na AB'den ilgi

2007'de Çok Dilli Belediyecilik kararı aldığı için Danıştay tarafından görevden alınan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde
yüzde 65 oyla tekrar belediye başkanlığına seçilmesi yabancı heyetlerin ilgi odağı oldu.
29 Mart 2009 yerel seçim sonuçlarının açıklamasıyla Sur Belediye Başkanlığı'na tekrar seçilen Abdullah Demirbaş'a, Türkiye'de bulunan yabancı heyetlerin ziyaretleri devam ediyor.
 
DTP Sur İlçe Başkanlığı'na gelen Avrupa Birliği Türkiye Temsilcisi Soren Jacobsen, Avrupa Birliği Türkiye delegasyonu Diego Molloda ve AB Türkiye Komisyon Temsilcisi Sema Kılıcer tebrik ziyaretinde bulundular. Kılıcer, görevden alınmadan şimdiye kadar süreci sürekli takip ettiklerini, seçimle tekrar başa gelmesini sevinçle
karşıladıklarını belirti.

Gösterilen ilgiden ve tebriklerden dolayı AB üyelerine teşekkür eden Demirbaş, "2007'de yapılan adil olmayan kararla görevden alındım ama Diyarbakır halkının 2009 seçimde alınan kararın yanlış olduğunu ve görevden alınmamızı kabullenmediklerini bize 29 Mart seçimde tekrar başa getirmeleriyle gösterdiler. Bu bizim için büyük bir sorumluluktur. Halkımıza tercihlerinden dolayı onlara layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Demirbaş, Kürt halkının 2009 Mart'a Türkiye ve Avrupa'ya bir mesaj verdiğini, bu mesajın Kürt sorununun DTP'siz çözülemeyeceği, DTP'nin olmadığı bir çözümün gerçeği yansıtmayacağını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 15:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?