8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sur Belediye Meclisi'nde ilk toplantı

Diyarbakır Merkez Sur Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Belediye Meclisi Başkanı Abdullah Demirbaş, herkesin kenetlenip ortaklaşmasıyla kent halkı için değerli projeler üreteceklerini söyledi.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Sur Belediye Başkanı seçilen Abdullah Demirbaş'ın başkanlığında ilk Belediye Meclisi toplantı gerçekleştirildi. 23 DTP'li, 8 AK Partili üyeden oluşan Belediye Meclisi'nin 31 üyesinin tamamının hazır bulunduğu ilk toplantıdan konuşan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, her şeyi Diyarbakır halkı için yapacaklarını belirtti.
 
Başkan Demirbaş, "Başta sizlere ve Diyarbakır halkına hayırlı hizmetleri yapma fırsatı verdiği için bu halka sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Hepimiz Diyarbakır için çalışacağız ve inanıyorum hep birlikte çok güzel hizmetleri Diyarbakır için yapacağız. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz. Ama hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, her şeyi halkımız için yapacağız. Bizlerin hizmet konusunda asla ayrımcılık güden bir duruşumuz ve pratiğimiz olamaz ve olmaz da. Biz halkımızın yararına olan her türlü ortak çalışmaya hazırız. Demokratik ve şeffaf yönetim anlayışı temel prensibimizdir. Ana temel grubu oluşturan DTP ile AK Parti grubunun işbirliği içerisinde halkımıza hizmet etme çabası içerisinde, birlikte çalışmanın onurunu yaşadığımı bildirir, başarılar dilerim" diye konuştu.

Ardından oylamaya geçilen toplantıda Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Azize Kutlu, İkinci Başkan Vekilliğine ise Bedri Turan seçildi. Meclis Asil Katip üyeliğine Gülbahar Örmek ve Cemal Özdemir seçilirken, Meclis Yedek Katip üyeliğine de Ali Ceylan ve Mehmet Karakaş oy birliğiyle seçildi. Meclis daimi encümenliğe de Ali Rıza Çiçekli, Kemal Güler, Sultan Sema Turan seçildi.
 

Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 17:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?