8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sur Belediyesi'nden sağlık taraması

SUR BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK TARAMASI

Diyarbakır Sur Belediyesi ilçe genelinde sağlık seferberliği başlattı. Belediye Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde, Yerel Gündem 21, Büyükşehir Sağlık Müdürlüğü ve Dicle Üneversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri Sur Belediyesi sınırları içinde bulunan köylerde ağız, diş ve sağlık taraması yaptı.

Sur Belediyesi Sağlık Çevre Müdürlüğü ekipleri mahalle ve köyleri gezerek vatandaşların kan grubu tespiti, şeker, kolesterol testi ve tansiyon ölçümü yapıyor. İlçenin farklı mahallelerinde stand kurarak sağlık taramalarına devam edecek olan ekipler Hepatit B, taraması da yapıyor. Gezici sağlık aracı önünde kuyruk oluşturan kadınlar taramaya yoğun ilgi gösterdi.

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, Aslanoğlu ve Bozdemir köylerindeki evleri tek tek dolaşarak diş fırçalamayı gösterirken bir yandan da kadın ve çocuklara diş muayenesinden geçirdi. Muayenelerde 200 kişide ağız ve diş hastalığı tespit edildi.

Sur Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Muhterem Özgen, sağlık taraması ile amaçlarının hem istatistik oluşturmak hem de Hepatit B vakası oranını tespit ederek yurttaşları tedaviye yönlendirmek olduğunu söyledi. Tüm mahalle ve köylerde bu tür taramalara devam edeceklerini belirten Özgen, yapılacak ölçümlerde riskli görülen kişilerin sağlık kuruluşlarına yönlendirileceğini sözlerine ekledi.

SUR BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 11:42:00
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 20:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?