7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sur Gençlik Evi'ne baskın

BDP'YE BAĞLI DERNEKLERE BASKIN

Sur Belediyesi Gençlik Evi, Hasırlı Özgür Yurttaş Derneği ve Beyaz Kelebek çamaşır evine yüzlerce polisin katılımıyla baskın düzenlendi.

Suriçi Camiikebir Mahallesi Yeşil Sokak'ta bulunan Sur Belediyesi Gençlik Evi'ne yüzlerce polis tarafından baskın düzenlendi. Polisler, Gençlik Evi'ne girerken çok sayıda gencin içeride bulunduğu öğrenildi.

Olağanüstü güvenlik önlemlerin alındığı mahallenin çevresi polis panzerleri, yüzlerce çevik kuvvet polisi ve onlarca sivil polis tarafından abluka altına alınırken, Gençlik Evi'nin bulunduğu sokağa giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. Gençlik Evi'nde polisin araması devam ediyor.

Diyarbakır'da sabah saatlerinden itibaren polisin hemen hemen kentin her noktasını abluka altına alması dikkat çekerken, söz konusu baskın ile gizli tutulan geniş çaplı bir operasyonun başlatıldığı belirtiliyor. Polisler Gençlik Evi'ndeki arama sonrası Sur ilçesi Hasırlı mahallesinde bulunan Özgür Yurttaş Derneği ile karşısında bulunan Büyükşehir belediyesi Beyaz Kelebek çamaşır evine baskın düzenledi. Baskın'ın sebebi henüz açıklanmazken, yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şahısların sayısı ile ilgili de bir açıklama yapılmadı.

BDP'YE BAĞLI DERNEKLERE BASKIN
BDP'YE BAĞLI DERNEKLERE BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 18:39:01
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 18:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?