7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sur'da icraata devam

''Çok Dilli Belediyecilik'' uygulaması nedeniyle Danıştay tarafından görevinden alınan ve 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde DTP'den tekrar Diyarbakır Merkez Sur Belediye Başkanı seçilen Abdullah Demirbaş'ın ilk icraatı yarım bıraktığı yıkım işini tamamlamak oldu.

Belediyeye gelen haciz nedeniyle aracına el konulduğu için yıkıma son olarak bisikletiyle gelen Başkan Demirbaş, bu kez makam aracıyla geldi.

Diyarbakır'da 90 yıldır yıkılmayı bekleyen yapıların yıkılmasına başlandı. Merkez Sur ilçesi Gazi Caddesi genişletme çalışması kapsamında Mardinkapı semtinde bulunan tarihi yapılar birer birer yıkılmaya başladı. 2007 yılında Sur Belediye Başkanı olduğu dönemde belediye hizmetlerinde başlattığı "Çok Dilli Belediyecilik" uygulaması Anayasa'ya aykırı olduğu için İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Abdullah Demirbaş 29 Mart'ta seçildikten sonra yarım kalan icraatlarını tamamlamaya koyuldu. Daha önceki başkanlık döneminde Mardinkapı'da yıkıma giderken görevden alındığını öğrenen Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın başkan seçilir seçilmez ilk icraatı yarıda bıraktığı işi tamamlamak oldu. Haciz nedeniyle makam aracına el konulan ve başkan olduğu önceki dönemde son olarak bisikleti ile geldiği Mardinkapı semtine bu kez makam aracıyla gelen Demirbaş esnafla buluştu.

Esnaftan yoğun ilgi gören Demirbaş yolların genişlemesi kapsamında yapıların yıkılması için ilk balyozu kendisi vurdu. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Belediye Başkanı Demirbaş, ''Tam da görevden alındığımız yerden yeniden başladık" dedi.

Başkan Demirbaş, Diyarbakır'da 90 yıldır konuşulan bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Gazi Caddesi'nin ilk etabı olan Dağkapı-Balıkçılarbaşı kısmını bitirdiklerini hatırlatan Demirbaş, şöyle devam etti:

"Balıkçılarbaşı-Mardinkapı ve Mardinkapı-Gazi Köşkü kısmını da tamamlayıp 90 yıldır konuşulan projeyi hayata geçireceğiz. Çalışmayı Büyükşehir ve Sur Belediyeleri ortaklaşa sürdürüyor. Cadde üzerindeki kamu binalarını kamulaştırdık. Esnafımızı da mağdur etmeden diğer yapıları da ortadan kaldıracağız. Böylece tarihi Gazi Caddesi ve Sur bölgesinin tarihi değerini açığa çıkaracağız. Bu çalışmayla inanıyorum ki Sur bölgesi dünyanın eşsiz değerleri arasına girecektir."
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?