7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sur'da kaçak yapılaşmaya izin yok

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi, sınırları içinde bulunan yerleşim alanlarında kaçak yapılaşmaya gidenlere göz açtırmıyor.

Sur Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaya, kaçak yapı sahiplerini önce uyardıklarını belirterek, "Uyarılarımızı dikkate almayarak ruhsat ve projelendirme yapmayan ev ve işyerlerini belediye encümenince alınan karar gereği yıkmak zorunda kaldık. Kaçak yapı adı üstünde kaçaktır. Yani projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıdır. Barınma zaruri bir ihtiyaçtır. Bizde insanlarımızın ev sahibi olmasını isteriz.

Ancak bu evler sağlıklı ve güvenli olmalı. İnsanlarımız hak sahibi olurken başkalarının haklarına da saygılı olmalıdırlar. Sağlıklı, yaşanılır bir kent için planlı imara uygun yapılaşmada ısrarcı olacağız. Kesinlikle kaçak yapıya göz yunmayacağız. Vatandaşlarımız izinsiz yapı yapmasın. Paraları, emekleri boşa gider. Vatandaşlarımızla da karşı karşıya gelmek istemiyoruz.

Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Yapılacak yapılara ruhsat için başvurmalarını istiyoruz. Tüm uyarılarımıza rağmen kaçak yapılaşmaya giden Bagıvar'da bir ev ve Dicle Üniversitesi karşısında bulunan bir aile çay bahçesinin kaçak yapılan kolonları belediyemiz ekiplerince yıkıldı. Belediye olarak hiçbir kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 12:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?