8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Suriçi'ne 5 milyonluk yatırım açıklaması

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın tarihi Suriçi bölgesinde 5 milyon YTL'lik yatarım yapılarak, elektrik hatlarının yeraltına alınacağını ve görüntü kirliliğinin kaldırılacağını söyledi.

Şanlurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde bakanlığıyla ilgili çalışmalar yapacak olan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, uçakla Diyarbakır'a geldi, Bakan Eker, Vali Efgan Ala'yı makamında ziyaret etti. Eker'e burada sinevizyon gösterisi ile Suriçi Bölgesi Elektirk Şebekesi Rehabilitasyon Projesi hakkında bilgi verildi. Bakan Eker, Suriçi'nde 1970'li yıllardan kalan elektrik şebekesinin yeniden onarılıp yeraltına alınacağını ve tarihi alanların görüntü kirliliğinden kurtulacağını söyledi. Bu yatırımın bedelinin 5 milyon YTL olduğunu belirten Eker, “Projeyi 15 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Bakanlığı ve hükümetin icraatlarını değerlendiren Bakan Mehdi Eker, hükümetleri döneminde Güneydoğu Bölgesi başta olmak üzere Diyarbakır'da yapılan tarımların yüzde yüze yakın bölümünün tamamlandığını söyledi. Bölgede 1070 yerleşim biriminin su verildiğini kaydeden Eker, “Susuz ilçe ve köylerimiz kalmadı. Diyarbakır'ın ulaşım sorununu da çözme aşamasına geldik. TOKİ'nin yapımı devam eden 5 bin 900 konutun 2 bin 780'i tamamlandı. Diğer konutlar ise önümüzdeki yılın haziran ayına kadar bitirilecek” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 16:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?