5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Surlar eski ihtişamına kavuşacak

Yıllardır unutulmaya yüz tutmuş, dünya genelinde burçların büyüklüğü ve yüksekliği bakamından birinci, uzunluğu bakımından da Çin Seddi'nden sonra ikinci olarak bilinen Diyarbakır'ın tarihi surlarının onarılması için 50 Milyon Euro'luk bir ödenek ayrıldı.


Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgi veren Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Nedim Çizmeci, yıllardır unutulmaya yüz tutmuş, burçların büyüklüğü ve yüksekliği itibariyle birinci, uzunluğu bakımında Çin Seddi'nden sonra dünyada ikinci olarak bilinen Diyarbakır'ın tarihi surlarının onarılması için 50 Milyon Euro'luk bir ödenek ayrılığını belirtti. Nedim Çizmeci, "Her tarafı çeşitli devir ve medeniyetleri yansıtan surlar artık onarılacak. Diyarbakır'ı dünya kenti yapma konusunda en önemli adım ise surların onarılması için 50 milyon Euro'luk ödeneğin ayrılması oldu. Ödenek daha çok Suriçi bölgesinin restoresinde kullanılacak. Burçların büyüklüğü ve yüksekliği itibariyle dünyada birinci, uzunluğu bakımından Çin Seddi'nden sonra dünyada ikinci olarak bilinen Diyarbakır'ın tarihi surları proje tamamlandığında Çin Seddi'ne rakip olacaktır" dedi.


Karpuz Festivali hakkında da bilgi veren Çizmeci, festivalin 18 ile 20 Ekim tarihleri arasında yapılacağını belirterek, "Diyarbakır'da yapılan Karpuz Festivali, şehrin tanıtılmasına büyük katkı sağlamaktadır. Bu tür etkinliklerde Diyarbakır'a gelecek turistlere yardımcı olmak amacıyla şehrin belli başlı noktalarına harita koyarak yeni bir çalışma başlattık. Ayrıca şehrimize daha kaliteli hizmet sunmak için turistik yerlere dilek ve şikayet kutusu koyduk. Amacımız bu konuda vatandaşlarımızın da tavsiyelerini almaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 18:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?