4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Surlar nihayet bakıma alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü, tarihi surların arasında bulunan burçlarda bakım ve onarım çalışması başlattı. Çin Seddi’nden sonra dünyanın en büyük suru olma özeliği taşıyan tarihi Diyarbakır Surları, bakım ve onarıma alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü ortaklığında başlatılan çalışmalarda 3 burç dibi temizlenmeye başlandı. Arkeologlar gözetiminde çok sayıda belediye işçisi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilk olarak, yıkılma tehlikesi olan 48 no’lu burcun temizlenmesine başlandı. Burçlar içerisinde bulunan harfiyatlar çıkarıldıktan sonra, surun temeli ortaya çıkarılıp, röleve çalışmaları yapılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001 yılında, 5 bin 500 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğinde olan ve 82 burcun yer aldığı tarihi surların bakım ve onarımını yapmak için sur diplerini işgal eden yaklaşık 500 işyeri yıktırılmış, sur diplerinde yeşillendirme ve ışıklandırma çalışmaları yapılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 21:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?