8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sur'un tabelalarında beş dil var

SUR BELEDİYESİ ÇOK DİLLİ YAŞAMA DEVAM EDİYOR

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçe Belediye Başkanlığı tarafından çok dilli yaşam çalışmaları kapsamında şehirlerarası yollara 5 farklı dilden oluşan 'Şehrimize hoş geldiniz' yazılı levhalar asılmaya başlandı.

Sur İlçe Belediye Başkanlığı, Mardin-Diyarbakır yolu Çarıklı mevkiinde Türkçe, Kürtçe, Süryanice, Diyarbakır-Silvan karayolu üzerine de Türkçe, Zazaca ve Ermenice dillerinden oluşan 'Şehrimize hoş geldiniz' yazılı levhaları yerleştirdi. Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da farklı kimliklerin, farklı inançların ve dillerin olduğunu belirterek, bu güne kadar yok sayılan bu yurttaşların hep ötekileştirildiğini ve bundan dolayı bu kente yeterince sahip çıkmadıklarını söyledi.

Kendilerinin artık bu kentte, insanlara kendi dilleriyle kendi kimlikleriyle 'hoş geldiniz' diyeceklerini belirten Demirbaş, "Varlığı kabul edilen yurttaşlarımızın bir özgün yurttaş olarak bu kente sahip çıkma bilinci daha çok gelişecektir. O nedenle burada yaşayan Türkçe, Zazaca, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice dillerinde bu insanlarımıza hoş geldiniz dedik. Daha sonra Urfa Kapı'ya bu tabelalardan yerleştirip, bu sefer kente dışardan gelen yurttaşlarımıza, hemşerilerimize Kürtçe, Türkçe ve İngilizce hoş

geldiniz diyeceğiz. Kentteki bu kimliklerin var olduğunu o insanlara artık anlatıyoruz. Çünkü insanlar şu ana kadar şunu diyordu, neden bizim varlığımız kabul edilmiyor. İşte bu yurttaşlarımızın kendi varlıklarını kabullendiren en önemli şey kimlikleridir, inançlarıdır, değerleridir ve dilleridir. Biz de bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

SUR BELEDİYESİ ÇOK DİLLİ YAŞAMA DEVAM EDİYOR
SUR BELEDİYESİ ÇOK DİLLİ YAŞAMA DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 15:08:00
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 23:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?