7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

SYDV dershaneye gönderiyor

LİCE KAYMAKAMLIĞI'NDAN 50 ÖĞRENCİYE DESTEK

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı'nca maddi durumu iyi olmayan ailelerden 50 öğrenciye dersane ücreti ve yol parası desteği verildi.

Lice Kaymakamı Mehmet Kurt yaptığı açıklamada Lice Lisesi son sınıfta okuyup ÖSS'ye hazırlanan başarılı öğrencilerin yanı sıra daha önce liseden mezun olan toplam 50 öğrencinin Kaymakamlık tarafından dersanelere kayıtlarının yaptırıldığını, dersaneye giden öğrencilerin gidiş-geliş yol masraflarının karşılandığını bildirdi. Kaymakam Kurt, SBS'ye hazırlanan çocukları da dersaneye göndererek masraflarının yine Kaymakamlık tarafından karşılanacağını belirtti. Öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü Lice

Lisesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Kaymakam Kurt sınıf ve dersaneleri gezerek okulun ve okuyan çocukların sorunlarını hakkında bildi aldı. Kurt, öğrencilerden bu yılki sınavlarda büyük başarılar beklediklerini dile getirdi. Okul idarecileri ve öğretmenlere de bu başarının elde edilmesinde büyük görevler düştüğünü belirten Kaymakam Kurt, "Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlanana kadar öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin ders durumlarını da bizzat kendim yakından takip edeceğim, konu ile ilgili çalışmaların takbini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Savar'ın yapması yönünde de talimat verdim. Öğrencilerimizin ileride başarılı birer doktor, mühendis, öğretmen, mimar, hukukçu, sanatçı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Mehmet Kurt, öğrencilerle bir süre sohbet etti, öğrencilerin sorunlarını dinledi.

LİCE KAYMAKAMLIĞI'NDAN 50 ÖĞRENCİYE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 10:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?