4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

SYDV'de 'dekolte' şoku

Merkezi Romanya’da bulunan bir firmanın Diyarbakır’da fakir vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderdiği elbiselerin dekolte ve fazla lüks olması nedeniyle, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından elbiseler satışa çıkarıldı.

Merkezi Romanya’da bulunan bir firma tarafından Diyarbakır’da fakir vatandaşlara dağıtılmak üzere dekolte elbise ve gece kıyafeti gönderildi.

Hibe olarak gönderilen elbiselerin bazılarının dekolte, abiye ve gece kıyafeti olması nedeniyle Diyarbakır Valiliği’ne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından elbiseler satışa çıkarıldı.

Vakıf Müdürü Davut Yüce, lüks olması nedeniyle elbiseleri vatandaşlara giydirmekte zorlandıklarını belirterek, "Bize merkezi Romanya’da bulunan bir firma tarafından fakir ve maddi durumu düşük vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere elbise gönderildi. Gönderilen elbiselerin arasında abiye, gece kıyafeti, kaban ve takım gibi lüks elbiseler bulunuyordu. Bunları vatandaşlarımıza giydirmekte zorlanıyorduk, çünkü fakir vatandaşlarımız sokakta bu tür elbiseleri giymeye çekiniyordu. Gönderilen elbiselerin birçoğu gece lüks mekanlarda giyilen elbiselerdir. Biz de bu elbiseleri bir fuar açarak, satışa sunmaya karar verdik. Şu an 6 bin parça elbise bulunmakta ve fiyatları 2 ile 20 milyon TL arasında değişmektedir. Yaklaşık 20 milyar TL gibi bir gelir elde etmeyi bekliyoruz. Bu parayla yine fakir vatandaşlarımıza yardım edeceğiz" dedi.

Fakir vatandaşlara giydirilemeyen elbiselerin satışı için açılan fuara Diyarbakır Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk de gelerek alış veriş yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 19:16:03
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 16:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?