7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tabipler Odası'ndan basın açıklaması

Diyarbakır Tabipler Odası son günlerde tartışma konusu olan ve 'Tam gün çalışma yasası' olarak bilinen yasaya tepki için bugün bir basın açıklaması düzenledi.

Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen Tabipler Odası üyeleri adına basın açıklamasını Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Demir okudu.

Yeni yasanın ne tür yenilikler getirildiğine değinilen basın açıklamasının sonunda Tabipler Odası üyelerinin talepleri okundu. Yılmaz Demir yeni çıkarılan yasaya karşı olduklarını belirterek taleplerini şöyle sıraladı:

"Hekimlerin kamu ve özel farkı olmaksızın çalışma süreleri haftalık 40 saat olarak belirlenmelidir. Ek mesai ve nöbetler adilane biçimde ücretlendirilmelidir. Güvensiz sağlık hizmetinde öncelemeyen, performansa göre ücretlendirme değil emekliliğe yansıyacak şekilde temel ücretler, tüm sağlık çalışanları için artırılmalıdır. Sağlık hizmeti sırasında zarar gören hastaların zararlarını derhal karşılamak için bir kamu fonu kurulmalıdır. Zorunlu mali sigorta primleri hekimlerin üzerine yıkılmamalıdır."
Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 16:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?