7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Taksiciler isyan etti

DİYARBAKIR'DA TAKSİCİLERDEN KIZAKLI ARAÇ TEPKİSİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Şöförler Cemiyeti tarafından ortaklaşa yapılan protokol sonrası encümen kararı ile Diyarbakır kent genelinde bulunan bütün taksilerin kızaklı olması istenince taksiciler isyan etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Encümen kararı ve Şöförler Cemiyeti'nin birlikte çıkarttıkları karar doğrultusunda kent genelinde bulunan bütün ticari taksilerin kızaklı olmasının istenmesi üzerine taksiciler harekete geçti. Uygulamadan memnun olmadıklarını ve kimsenin yeni kızaklı araç alacak gücünün bulunmadığını belirten taksiciler Sento Caddesi üzerinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Taksiciler adına açıklamayı yapan 10 yıllık taksici Mahmut Doğan, çocuğuna alacak defter parasının bile

bulunmadığını belirterek, "Burada bulunan arkadaşlarımızın birçoğu günde 20 ile 40 TL arasında para kazanmaktadır. Belediyenin aldığı karar ile bize 40 milyarlık araba aldırmak isteniyor. Ben günde kazandığım 20 TL ile aracıma yakıt mı alayım, çocuğuma defter mi, evime ekmek mi yoksa alacağım aracın taksitini mi vereyim? Burada hiçbir taksicinin 40 bin TL'lik araba alacak gücü yoktur. Taksi dolmuş uygulaması yapsınlar 100 bin TL'lik araba alırız çünkü o zaman para kazanırız. Ama bu durumda hiçbirimizin

araba alacak gücü yoktur. Gerekirse araçlarımızı bir aylığına belediyeye verelim kendi adamları çıksın taksiye ve bakalım ne kadar kazanıyorlar. Gerekirse araçlarımızı götürüp belediyeye vereceğiz ya da yakacağız" dedi.

Basın açıklamasında taksiciler tepkilerini dile getirirken, söz konusu kararın dünyanın hiçbir yerinde bir benzerinin olmadığını savunarak soruna bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

DİYARBAKIR'DA TAKSİCİLERDEN KIZAKLI ARAÇ TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 15:30:05
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 18:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah kaymak IP: 88.249.39.xxx Tarih : 6.10.2010 10:53:29

kardeşım belediye yapsın bırakı da d bakır büyüsün herkesın kefile beledye hareket edecek değil bence bu uygulama süper