8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Tansiyon düşmüyor!

Dicle Üniversitesi öğrencileri Diyarbakır'da çıkan olaylarda polis kurşunu ile hayatını kaybettiği iddia edilen üniversite öğrencisi Aydın Erdem için DTP il binası önünde toplanarak "PKK intikam" sloganları attılar. Üniversite öğrencilerine DTP'li vekiller de destek verirken, Aydın Erdem'in öldürüldüğü yere karanfil bırakıldı.

Diyarbakır'da tansiyon gün geçtikçe tırmanıyor. DTP'nin başlatmak istedği yürüyüşe emniyet güçlerinin izin vermemesi sonrası çıkan olayların yankıları devam ediyor. DTP Diyarbakır İl Başkanlığı Aydın Erdem'in öldürülmesi olayı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunurken, binlerce üniversite öğrencisi de DTP il binası önünde toplanarak Aydın Erdem'in katillerinin bulunmasını istedi.

Slogan atan üniversite öğrencilerine DTP'li vekiller, belediye başkanları ve yöneticiler de destek verdi. DTP il binasında bulunan DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, DTP İl Başkanı Fırat Anlı, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve DTP'li yöneticiler Aydın Erdem'in öldürüldüğü yere giderek karanfil bıraktı. Daha sonra DTP il binası önünde bir açıklama yapan Fırat Anlı, "Bursa'dan Hakkari'ye, Kars'tan Mardin'e, Adana Mersin'den İstanbul'a yüzbinlerce ve milyonlarca insan terörist mi oluyor? Asıl terörist bu halkın demokratik tepkisini engelleyenlerdir. Asıl terörizm bu halkın değerlerine saygısızlıktır. Bu halkın demokratik mücadelesini engellemektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 14:37:00
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 16:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?