5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Tapu kadastro müdürüne rüşvet iddiası

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet aldıkları iddiasıyla tapu müdürü ve müdür yardımcısı tutuklandı. 

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Emniyet İl Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, Tapu Sicil Müdürlüğü'nde "vatandaşın rutin, sıradan ve kanuni işlerini yapmak için para talep edildiği, para vermeyenlerin işlemlerinin yapılmadığı, ayrıca kat irtifakı satış ve usulsüz işlemlerin para karşılığında yapıldığı" iddiaları üzerine 2. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'ne "Açık Çekmece" adı verilen bir operasyon düzenledi. 

Operasyon neticesinde 2. Bölge Tapu Sicil Müdürü M.D., müdür yardımcısı V.T. ve rüşvet verdikleri iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı. 

Şahısların ikametinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, rüşvetten elde edildiği öne sürülen 1.360.00 YTL para, 1 adet otomobil, 1 adet cep telefonu, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve 8 adet MKE yapımı dolu fişek, çok sayıda tapu ve arsalara ait belgeler ele geçirildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen tapu müdürü M.D. ve müdür yardımcısı V.T. ile rüşvet verdiği değerlendirilen 2 şahıs, "rüşvet almak, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 15:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?