7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Taraftar kongre istiyor

DİYARBAKIRSPOR TARAFTARI KONGRE İSTİYOR; YÖNETİM SESSİZ

Bank Asya 1. Lig'e düşmesine kesin gözüyle bakılan Diyarbakırspor'da taraftarlar bir an önce kongre kararı alınmasını isterken, yönetim bu konuda sessizliğini koruyor. Bazı yöneticilerin de kongre kararı alınmasını istediği ve bu kararın çıkmaması halinde istifa edecekleri iddia ediliyor.

TARAFTAR KLASİK KONGRE KRİZLERİNİ İSTEMİYOR

Geçen sezon yükseldiği Turkcell Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Diyarbakırspor'da taraftarların yönetime tepkisi sürüyor. Seyircisiz oynanan Beşiktaş maçından sonra önce stat çevresinde protesto gösterilerinde bulunan, daha sonra ise toplu şekilde Ali Gaffar Okkan Tesisleri'ne giderek Başkan Çetin Sümer ve yöneticilerin aleyhinde tezahüratlarda bulunan taraftarlar, yönetimin kongre kararı almasını bekliyor. Diyarbakırspor'un kaybedecek günü bile

olmadığını belirten taraftarlar, takımın Bank Asya 1. Lig'den Turkcell Süper Lig'e yükselmesi için güçlü bir yönetimin şart olduğuna dikkat çektiler. Geçmiş yıllarda yaşanan kongre krizlerini tekrar yaşamak istemediklerini kaydeden taraftarlar, kulislerde konuşulan "yöneticiler kendi alacaklarını tahsil etmek ve Tazemeta ile Barış gibi taliplileri olan futbolcuları satmak için kongreyi Haziran ayına kadar geciktirecek" iddialarına tepki gösterdi. Böyle bir şeyin Diyarbakırspor'u gelecekte

Malatyaspor ve Erzurumspor'un durumuna sokacağı uyarısında bulunan taraftarlar, kentteki tüm sivil toplum örgütleri, mülki amirler ve yerel yönetimlerden duruma el koyarak güçlü bir yönetim oluşturulmasını istiyor.

YÖNETİM KONGRE KARARI ALMAK İÇİN KARARSIZ

Bir çok yöneticinin kendi alacaklarını garantiye almak için kulübün gelecekteki gelirlerine temlik koyma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilirken, kongre kararı konusundaki sessizlik ise sürüyor. Yönetim içerisinde de kongreye gidilip gidilmemesi konusunda çatlak sesler var. Bazı yöneticilerin, "Kongre kararı alıp kulübün önünü açmalıyız. Diyarbakırspor'a yapacağımız en büyük iyilik bu olur. Kongre kararını geciktirmemiz kulübün geleceğini tehlikeye atmaktır" diyerek kongre kararı alınmasını istediği, böyle bir karar çıkmaması halinde ise birkaç güne kadar istifa edecekleri vurgulandı.

Bazı yöneticilerin de buna karşı çıktığı ve bu yüzden kamuoyundan daha baskıcı ve büyük tepkilerin gelmemesi halinde kongre kararının en az 1 ayı bulabileceği konuşuluyor.

Kamuoyu ve taraftarların kongre beklentilerine karşılık şu ana kadar yönetimden her hangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 14:12:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 15:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?