7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Taraftardan yönetime destek

DİYARBAKIRSPOR TARAFTARLARI YÖNETİMİN ALMIŞ OLDUĞU KARARI DESTEKLEDİLER

Diyarbakırspor Dernekler Birliği Başkanı Ramazan Tugay, yönetimin almış olduğu kararı desteklediklerini söyledi. Diyarbakırspor taraftarları ise, atılan siyası sloganları kınadıklarını belirttiler.

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer'in ve yönetimin kurulunun Galatasaray maçına çıkmama kararı Türkiye gündemine bomba gibi düşerken, Diyarbakırspor taraftarları yönetimin almış olduğu kararı desteklediklerini söylediler.

Kulüp binasına gelerek takıma, yönetime ve teknik heyete destek veren Diyarbakırspor Dernekler Birliği Başkanı Ramazan Tugay, "Bana göre alınan karar geç alınmış bir karar. Tabiki bunu Bursaspor maçında yapması lazımken, maalesef kemik bıçağa buraya kadar dayandı. Tabi ki biz Antep'te aldığımız mağlubiyete bir şey demiyoruz. Atılan sloganlara TFF almış olduğu karar göre tabi ki cezai sistem uygulanacaktır. Maalesef biz cezai sistemi göremedik. Onun için üç puandan öte futbolcularımıza Galatasaray maçı öncesi sarı kartların cezalı duruma düşmesi bizi tedirgin ediyor. 5 haftadan bu yana hakemlerin Diyarbakırspor'a bakış açısının değiştiğini görüyoruz. Temennimiz tabi ki yönetim kurulunun almış olduğu karara saygılıyız ve bizde destek veriyoruz" dedi.

Diyarbakspor taraftarları ise, Diyarbakırspor'a yapılan çirkinlikleri kınıyorum. Fakat zamanlama olarak kararı yanlış buluyorum. Bursaspor maçından sonra gerek belediye başkanları, valimiz ve STK'larla bir olup öyle karar verilmesi lazımdı. O zaman sağlıklı bir karar olamayan yönetimin bu maçtan sonra hemen çıkıp yine biz takımı ligden çekmesini doğru bulmuyorum. Diyarbakırspor tüm Diyarbakırlıların takımıdır. Hiç bir şekilde Diyarbakırspor'un ligden çekilmesini doğru bulmuyorum. Bu yönetime en büyük desteği veren siyasilerdir. Siyasilerin çıkıp konuşması lazım. Diyarbakır'ın bütün maçlarında PKK kelimesi geçiyor. Bu PKK geçen bütün maçların tatil edilmesini istiyoruz. Başkanın almış olduğu kararı saygı duyuyoruz. Nedense herkesi Diyarbakırspor seyircilerini gördükleri zaman milliyetçi duyguları kabarıyor herkesin. Bizi en çok üzen konu maçtan öncede Gaziantep taraftarlarının bize karşı siyasi sloganlar atmasıydı. Bursaspor bayraklarını açılması bize taşlı saldırıların yapılması bizim seyircilerimizi bayağı tetikledi. Başkanımız almış olduğu kararı destekliyoruz. Bence bu kararın Bursaspor maçından sonra alması gerekiyordu. Sayın Erman Toroğlu PKK dışarı demekle herhangi bir yönetmenlikle ceza yok diyor. Ama özellikle Galatasaray - Fenerbahçe maçında PKK dışarı denilmiyor da Diyarbakırspor'ı gördükleri zaman PKK dışarı deniliyor. O yüzden biz bunları kınıyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 15:31:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 16:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?