7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tarancı şiir ödülleri verildi

CAHİT SITKI TARANCI ŞİİR ÖDÜLLERİ VERİLDİ

GAP Kültür Birliği tarafından organize edilen 'Cahit Sıtkı Tarancı Şiir Yarışması' ödülleri Diyarbakır'da düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi'nde gerçekleştirilen törene Diyarbakır Vali yardımcısı Memduh Tura, Mardin Vali yardımcısı Şenol Koca ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışma Sekretaryasını Seyithan Kızıl'ın yaptığı, Haydar Ergülen, Hilmi Yavuz, Gonca Özmen, Bejan Matur, Ercan Yılmaz, Mehmet Özdemir ve Yılmaz Güney gibi ünlü şairlerden oluşan seçici kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda toplam üç kategoride çeşitli ödüller verildi.

Lise kategorisinde toplam 198 eser arasından seçilen Umut Can Taştan'ın "Mehtapla Söylenen" adlı şiiri birinci, Metin Salıklı'nın "Samatya" adlı şiiri ikinci ve Derviş Çetinkaya'nın "Şehirim" adlı şiiri üçüncü oldu. Ayrıca bu kategoride 24 adet mansiyon verildi.

Üniversite kategorisinde toplam 15 eser arasından seçilen Erol Özdemir'in "Sebebi Bende Kalsın" adlı şiiri birinci, Yasemin Şeker'in "Sol Şerit" adlı şiiri ikinci ve Mehmet Mustafa Ünsal'ın "Kente İnen Mavi Hüzün" adlı şiiri üçüncü oldu. Ayrıca bu kategoride 10 adet mansiyon verildi.

Halk kategorisinde toplam 74 eser arasından Yıldız Yücesoy, "Divane" adlı şiiri ile birinci olurken, "Anneme" adlı şiiri ile Mehmet Oğuz ikinci, "Ellerim" adlı şiiriyle Abdülvasih Moyan üçüncü oldu. Ayrıca bu kategoride 28 adet mansiyon verildi. Yarışma sonucunda dereceye giren eserler, GAP Kültür Birliği tarafından "Sebebi Bende Kalsın" adıyla kitaplaştırarak ödül törenine katılan davetlilere takdim edildi.

CAHİT SITKI TARANCI ŞİİR ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 13:23:00
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 22:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?