7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tarih kokan sempozyum

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Diyarkapı 1. Uluslararası Nebiler, Sahabiler, Azizler ve Krallar Kenti Diyarbakır" sempozyumu bugün başladı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda başlayan sempozyumun ilk oturumuna Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da katıldı. Sempozyumun davetlileri arasında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen öğretim görevlileri ve vatandaşlar da yer aldı. Sempozyum öncesi konuşan Vali Mutlu, Diyarbakır'da ve bölgede geçmişten bu yana sosyal sıkıntılar yaşandığını belirterek bu sıkıntıların gönül birliği ile aşılabileceğini vurguladı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Güzel şehrimiz Diyarbakır'ın son dönemlerde yaşamış olduğu maalesef bazı problemler nedeni ile bu şehrin değerlerinin yeni hitap edilen imajla örtüldüğüne ve geriye gittiğine hep beraber şahit oluyoruz. Bize Diyarbakırlı olarak, burada görev yapanlar olarak ve Diyarbakır sevdalısı olarak ciddi görevler düşüyor. El birliği, gönül birliği yapmamız gerekiyor. Bu sempozyum, Diyarbakır'ın özellikle fethedildiği günlere denk getirilmiş. Diyarbakır'ı inanç değerleri ile kültürü ile mimarisi ile bu sempozyumda inceleyeceğiz" dedi.

Daha sonra sempozyuma geçildi. Sempozyumun ilk oturumunda Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, Prof. Dr. Suat Yıldırım ve Prof. Dr. Mesut Erdal, Diyarbakır tarihi ve Peygamberler ile ilgili bilgi verdi. İlk olarak söz alan Müftü Melek, Diyarbakır'ın çok eski bir yerleşim yeri olduğunu ve bu nedenle bu bölgelerde ve Diyarbakır'da birçok peygamberin yaşamış olabileceğini dile getirdi. "Diyarbakır ve Sahabeler", "Ashab-ı Keyf", "Diyarbakır ve Azizler" ve "Tarihi değer ve eserleri ile Diyarbakır" başlıkları altında düzenlenecek sempozyumlarla devam edecek program 3 gün sürecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?