7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tarım Bakanından Baydemir'e cevap

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantı çıkışı besicilerin sorunlarını dinleyen Eker, yer konusunda sıkıntı çeken besicilere destek sözü verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, AK Parti'ye yönelik, "Atla geldiler yayan gidecekler" sözlerini değerlendiren Eker, son sözü milletin söyleyeceğini kimsenin oyunun ipotek altında olmadığını belirtti.
Yerel seçim çalışmalarını hızlandıran AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı'na destek amacı ile bu kente gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, parti binasında basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda partililere hitap etti. Toplantı çıkışı Bakan Eker'le görüşen bir grup besici Eker'den yardım talebinde bulundu. Besiciler, 1990'lı yıllarda köylerinin boşaltıldığını, 1996 yılında Diyarbakır Valiliği tarafından köyleri boşaltılan 100 aileye ahır yapılarak hayvan desteği verildiğini, 1996 yılında kendilerine hibe edilen ahırların bulunduğu alanın kurumlar arasında yaşanan anlaşmazlık dolayısıyla 2009 yılında ihale ile satılmak istendiğini belirttiler.
 
Besicilerin derdini dinleyen Eker, konuyu araştırıp soruna çözüm bulacağını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in AK Parti'ye yönelik eleştirilerini de değerlendiren Bakan Mehdi Eker, "Diyarbakır'da biz seçim çalışmaları yapıyoruz. Bugün de burada bulunma nedenimiz belediye başkan adaylarımızın, parti ilçe başkanlarının, seçim koordinasyon kurulu üyelerinin ve Milletvekillerinin katıldığı geniş katılımlı bir toplantı. Aslında bir kampanya başlatma çalışması. Onun hazırlık çalışmaları, onun toplantısı. Dolayısıyla adaylarımız, ilçe başkanlarımız; onlarla birlikte bir değerlendirme bir çalışması yaptık. Biz Diyarbakır'da ve bütün Türkiye'de barış içinde bir yarış için varız. Kimsenin oyu ipotek altında değildir. Son sözü millet söyleyecektir. Onu da sandıkta söyleyecektir. Gerisi boştur. Biz Diyarbakır'ın, Diyarbakırlıların ve bütün Türkiye'nin gönlüne, oyuna talibiz. Daha çok hizmet için. Biz hizmet etmek istiyoruz, Diyarbakır'a her alanda hizmet etmek istiyoruz. Bunun için projelerimiz var. Bunun için plan, programlarımız var. Bugüne kadar yaptıklarımıza bundan sonra yeni hizmetler katmak istiyoruz. Bunu da en iyi şekilde yapacak kadrolarımız var. Diyarbakır'ın da arzusu, Türkiye'nin de arzusu Kutbettin Arzu" dedi.

Bakan M. Mehdi Eker, daha sonra taziye evi ziyaretinde bulundu. Eker, ziyaretin ardından Ulu Cami'de Cuma namazını kıldı. Cuma namazı çıkışında ise Bakan'a vatandaşların ilgisi hayli yoğun oldu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?