8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Tarım siteleri üreticilere yol gösteriyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından kurulan tarım siteleri, üreticilere kolaylık sağlıyor. 

2 bin 986 üyesi bulunan, içeriğinde güncel haberler, makaleler, fotoğraflar, Türkiye üzüm ve şarap üreticilerine ilişkin bilgilerle kongre, sempozyum, fuar gibi etkinliklere ilişkin duyuruların yer aldığı www.bagcilik.org  sitesi yoğun ilgi görüyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gültekin Özdemir, Türkiye'de bağcılık ve şarapçılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bağcılık ve şarapçılık sitesi kurduklarını söyledi. Dr. Gültekin, sağlıklı bilgi akışının sağlanması için en iyi kaynağın internet olduğunu belirterek, "Türkiye'de tarımda gerek üretim ve verimliliğin, gerekse iç ve dış pazarlarda çiftçilerimizin rekabet güçlerinin arttırılabilmesi için ciddi yapısal önlemler alınmalıdır. Tarıma dayalı sektörlerde yer alan kişi, kurum ve kuruluşlar arasında iyi bir koordinasyonun, doğru ve sağlıklı bir bilgi akışının sağlanması gerekir" dedi. 

Dr. Özdemir, fide ve fidancılık işletmelerinin de alıcılara internet aracılığıyla doğrudan ulaştığını ifade ederek, "Bu sayede her iki kesimin de herhangi bir ücret ödemeden web üzerinden doğrudan iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla Türkiye'nin ilk ve tek fidan sitesi olan www.fidefidan.comadresli sitesini kurduk. Bu sitede şu an 525 üyenin bıraktığı farklı kategorilerdeki 374 ilana ulaşılabilmektedir. Farklı kategorilerde tarımla ilgili seri ilanların yayınladığı tarım ilanları sitesi www.tarimilan.com, internetteki tarım sitelerinin kategorize edilerek yayınlandığı www.tarimsiteleri.com, herboloji bilimiyle ilgili güncel haberler, makaleler, fotoğraflar ve konuyla ilgili pek çok farklı dosyanın yer aldığı www.herboloji.com, Tarım Bakanlığı kuruluşları, üniversiteler ve özel sektörde hizmet veren tarım uzmanlarını biraraya toplayarak sağlıklı bir bilgi akışını sağlamayı hedefleyen ve şu anda ülkemizdeki 787 tarım uzmanının kaydedildiği www.tarimuzmanlari.com adresli sitelerinin tümünü Diyarbakır'dan yönetiyoruz" dedi. 

Dr. Özdemir, tarımda verim ve kalitenin arttırılmasında tarımla ilgili her türlü bilginin ortaya çıkarılması, sınıflandırılması, kullanılması, dağıtımı ve depolanmasına olanak tanıyacak "tarımsal bilişim" teknolojilerinin kullanımının yaygınlaştırılması ve yeni girişimlere destek olunması gerektiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 11:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?