7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tarım ve hayvancılık fuarı açıldı

DİYARBAKIR'DA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI

TÜYAP tarafından organize edilen "2. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık 2010 Fuarı" Diyarbakır'da açıldı. Fuar, pazar gününe kadar çiftçilerin ziyaretine açık olacak.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve çeşitli kurumların desteği ile TÜYAP tarafından TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Uluslararası Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi 2010 Fuarı, törenle açıldı. 14-18 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek olan fuarın açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Tarım Bakanlığı'ndan Mehmet Taşal, Polonya Müsteşarı ve birçok oda

başkanı ile çiftçiler katıldı. Açılış konuşmasını yapan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersöz, iki hafta önce düzenlenen ve 15 ülkeden 160 firmanın katıldığı Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı'nı 20 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Yapılan satışlarla bölge ekonomisine büyük katkı sağlandığını anlatan Ersöz, Diyarbakır'ın ticaret merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu ise, tarım ve inşaat sektörünün Diyarbakır'ın iki büyük lokomotif sektörü olduğunu kaydetti. Ensarioğlu, "Diyarbakır'da tarım ve inşaat sektörünün yanı sıra sanayinin de ilerlemesi gerekiyor. GAP Eylem Planı'nı önemsiyoruz ve bir an önce uygulanmaya konulması gerekiyor" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, kentin ticaret merkezi haline gelmesi için fuarların önemli olduğunu ifade ederek, yıl içerinde yaklaşık 8 fuarın daha açılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Mutlu, belediye başkanları ve işadamları, fuarda sergilenen ürünleri incelediler.

DİYARBAKIR'DA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
DİYARBAKIR'DA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 19:11:00
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 00:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?