5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Tarlada PKK propagandası

Diyarbakır'da traktörle bir tarlayı sürerken, terör örgütünü simgeleyen şekiller çizdikleri gerekçesiyle baba ve oğul hakkında, 5'er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır'ın merkeze bağlı Erimli köyü yakınlarında, kendilerine ait tarlayı sürdükten sonra, bitişikteki boş tarlaya traktörle terör örgütünü simgeleyen şekiller çizdikleri gerekçesiyle M.N.A. ve oğlu R.A. hakkında dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 5 yıl hapis cezası istendi. Baba ve oğlunun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Merkeze bağlı Erimli köyü yakınlarında bir tarlaya çizilen ve terör örgütünü simgelediği belirtilen şekiller, Diyarbakır semalarında uçan bir uçaktaki yolcu tarafından fark edildi.

Diyarbakır Havaalanına inen yolcu, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerine giderek, tarlaya terör örgütünü simgeleyen şekiller çizdiği gerekçesiyle zanlıları gözaltına aldı.
A.A.
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 17:30:58
Güncelleme :5 Temmuz 2007 Perşembe 17:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?