5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Tartışmalı park açıldı

Diyarbakır'da yapımı sırasında havuzu sözde Kürdistan haritasına benzediği iddiaları üzerine tartışmalara neden olan ve bu nedenle havuzunun şeklinde değişikliğe gidilen Medya Park'ın açılışı yapıldı. 

Kayapınar Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı sırasında parkın içerisinde bulunan süs havuzunun sözde Kürdistan haritasını çağrıştırdığı iddiaları üzerine havuzunun şeklinde değişikliğine gidilen Medya Park'ın açılışı yapıldı. 

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Ahmet Türk, DTP Diyarbakır bağımsız milletvekilli adayları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı parkın açılışında, gazetecilerin İstanbul 2. bölgeden seçimlere katılan profesör Baskın Oran'ı destekleyeceklerini daha önce açıklayan DTP'nin İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş'ı da aynı bölgeden aday göstermesiyle ile ilgili sorular üzerine DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, "Arkadaşımız başvurusunu yaptı. Komisyonumuz değerlendirecek. Örgütümüzün tepkisini dikkate almak zorundayız. Örgüt tepki gösterip çalışmazsa bölge sıkıntıya girer" dedi. Baskın Oran'a kırgın olduklarını söyleyen Türk, "Baskın hocaya biz de kırgınız. Bin umut adaylarını açıklarken aramızda olmadı. Farklı açıklamaları örgütümüz tarafından benimsenmedi. Örgütün tepkileri oldu, çözmeye çalışıyoruz. Örgütümüz destek sunmadığı taktirde hocanın şansı olmaz. Örgütü ikna edersek mesele yok. İkna edemezsek, hem hoca hem arkadaşımız kaybeder. Siyaseten doğru olanı yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 02:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?