7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Taşımalı kurs eğitimine başlandı

Diyarbakır'da 2004 yılında kurulan Kalkınma Merkezi Derneği tarafından ağırlıklı olarak kırsal ve kentsel alanda yürütülen projeler devam ediyor. Projelerde bir ilke imza atılarak 'Taşımalı kurs' eğitimine başlandı.

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinin 4 yerleşim biriminde 2 yıl önce başlatılan "Kırsal Kalkınma Projesi" gelir getirici faaliyetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel ağrılıklı çalışmalarını da sürdürüyor. Köyde yaşayan hanelerin gelirlerinin arttırılmasının yanı sıra kapasite geliştirme programları ile kırsalda yaşayan insanların yaşam kalitelerinin iyileştirilmesini hedefleyen bu projede de bir ilke imza atılarak 'Taşımalı kurs' eğitimine başlandı.

Köydeki gençlerin gerek dünya ile iletişimlerinin kolaylaştırılması gerekse başvurdukları birçok işte bilgisayar kullanma şartı istenmesinden dolayı köylerde yaşayan gençler tarafından, 'Temel bilgisayar eğitimi' kurslarının açılması talep edilmişti.

Köyde bir dizi faaliyet gerçekleştiren Kalkınma Merkezi Derneği bu talebi Eğil İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile değerlendirerek birlikte bilgisayar kursu açtı. Köyde bu kursun gerçekleştirilmesi mümkün olmadığından Eğil ilçesindeki Halk Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı internet evinde 'Taşımalı sistemle bilgisayar kursu' gerçekleştiriliyor
Diyarbakır'da ilk defa köy gençlerine yönelik olarak ve taşımalı sistemle gerçekleştirilen bilgisayar kursunu Yatır köyündeki 22 genç tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. 2 Şubat 2009 tarihinde başlatılan kursta 2 Nisan tarihinde düzenlenen tören ile sertifikalar verildi. Törene, Eğil Kaymakamı Memduh Tura ile ilçe kurum amirleri ve Kalkınma Merkezi Derneği yetkilileri katıldı.

Sertifikalarını alan gençler kursun kendilerinin dünya ile iletişimlerini kolaylaştırdığını, öğrendiklerini daha da geliştirmek istediklerini belirtti.

Kalkınma Merkezi Derneği Koordinatörü Tahir Dadak ise, kırsal ve kentsel alanlarda çalışmalara devam edeceklerini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 17:51:50
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 17:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?