7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

TBMM İnsan Hakları katliam yerinde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Araştırma Komisyonu bugün katliamın yaşandığı Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünü ziyaret etti.
Zafer Üskül başkanlığındaki TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu üyelerinin, Bilge köyü ziyareti sırasında Almanya'dan gelen ve Sol Parti Milletvekili Norman Peache'nin danışmanı olduğunu söyleyen Martin Dolzen, DTP'nin komisyona neden alınmadığı yönündeki sorusuyla karşılaştı.
Taziye yerini ziyaret eden 8 kişilik TBMM heyeti adına Komisyon Başkanı Zafer Üskül, bir açıklama yaptı. Köyde yaşanan olayı vahşet olarak değerlendiren Üskül, "Küçük bir tesellimiz var. Bu da faillerin olayın hemen sonrasında yakalanması. Olayın bütün yönleri ile inceleneceğine ve gereken cezanın verileceğine inanıyoruz. Biz adaletin gerçekleşmesi için kişisel bir girişimde bulunmayacağız. Adalet bunu kendi sağlayacak. Mazıdağı, Mardin ve köyde incelemelerde bulunacağız ve hazırladığımız raporu kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Üskül'ün konuşmasının ardından heyete soru sormak isteyen Alman danışman Dolzen'in sorularını cevaplamak istemeyen komisyon üyeleri kendileri için hazırlanan çadıra geçerken komisyon içinde yer alan MHP Milletvekili Mehmet Ekici, Alman Milletvekili Norman Peache'nin danışmanının Dolzen'in konuşmasını dikkatle dinledikten sonra bulundukları yerin taziye evi olduğunu siyaset yeri olmadığını söyleyerek Alman danışmanın uzaklaşmasını istedi. Daha sonra taziye yerinde bulunan bir grubun tepkisine maruz kalan Alman danışman Dolzen ve beraberindekiler köyden ayrıldı. Meclis İnsan Hakları Araştırma Komisyonu üyeleri ise kısa bir toplantının ardından olayın yaşandığı evde incelemelerde bulundu. Komisyonun Mardin ve Mazıdağı'ndaki incelemeleri 2 gün daha devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?