7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Tefeci ailelere çökertildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, tefeci çetesine yönelik yaptığı "Karakasa-K" adlı opeasyonlarda 5 kişi tutuklandı. 

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerince senet tahsilatı ile tefecilik yaparak kurdukları örgüt çatısı altında işledikleri duyumunun alınması üzerine harekete geçti. Örgüt mensuplarına yönelik "Karakasa-K" kodlu operasyon ile içlerinde örgüt liderinin de bulunduğu toplam 5 şahıs göz altına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca, 2 adet sallama bıçak ele geçirildi. 

Tefeci suç örgütü ailelerin, halka baskı ve cebir uygulamak sureti ile zorla elde ettikleri tespit edilen, 36 adet konut tapusu, 80 adet senet, 16 adet çek, 11 boş senet, 10 adet imzalı açık senet, 42 adet satışı yapılmış tapu fotokopisi, 21 adet alacak ve vereceklerin tutulduğu liste, 37 adet sözleşme evrakları olmak üzere toplam 2 milyon 500 YTL maddi değere sahip tapu senet çek ve benzeri belgeler ele geçirilerek el konuldu. Gözaltına alınan M.S.S, E.S, F.S, N.Y ve M.Y adli mercilere sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 13:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?